Așa o fi?

A fost omul lui Adrian Năstase! Și al Partidului Social Democrat. Cel care l-a propulsat pe cele mai amețitoare culmi ale funcțiilor politice pe acest fost mărunt funcționăraș de la Ministerul Afacerilor Externe. Și omul fostului șef al spionilor, Cătălin Harnagea. Cel care, după ce a fost numit de Emil Constantinescu directorul Serviciului de Informații Externe a învârtit ”ghiulul” SIE și l-a transformat pe Bogdan Lucian Aurescu în ”Arabela” lui. Cariera acestuia în Centrala MAE explodând imediat după apropierea de Cătălin Harnagea. A fost și omul lui Victor Ponta, cel care de asemenea l-a susținut ”inexplicabil” în atingerea nelimitatului său orgoliu de ministru ”pe viață” al Externelor. Tehnocratul Dacian Cioloș a recurs și el cu ochii închiși la ”expertiza” lui Aurescu.

Cel care de ceva vreme rămâne legendat drept ”omul lui Iohannis”. Fiind recuperat în mod ”miraculos” de Administrația Prezidențială din guvernul caduc pesedist, ”vindecat” peste noapte de ”ciuma roșie” și făcut consilier pe probleme de securitate națională al noului său ”naș” purtat ”în suflet”. Dar nu chiar cu atâta evlavie pe cât s-ar fi așteptat poate președintele Klaus Iohannis. Cel care are încă mijloacele specifice să verifice informația intrată în posesia noastră, din cea mai sigură sursă, că, pe când era consilierul președintelui Iohannis pe probleme de securitate la Cotroceni, Bogdan Aurescu îi ducea practic cafeaua la pat lui Liviu Dragnea! Fostul ”el lider maximo”, aflat atunci la apogeul carierei sale politice devenind deja stresat de prezența matinală a omului lui Iohannis. Cel care, și la 7.00 dimineața îi întindea timid cafeaua caldă, cu mâna tremurândă după cele patru etaje urcate la blocul din Domenii…

Citiți și:  Colonel Florin Șinca: "La noi, în Europa și în lumea largă se înseilează un nou regim. N-are mamă, n-are țară. N-are doctrină, n-are principii, dar are legi, actori, planuri, strategii, bani la greu"

Omul din interior
Ceea ce însă nu ar trebui să îi surprindă din cale afară pe inițiații sistemului care au cunoștință de adevăratul CV al lui Bogdan Aurescu. Cel care întotdeauna și-a păstrat statutul de ”omul din interior”… Și care a fost unul dintre cei mai apreciați ucenici ai lui Adrian Năstase, cel de care nu s-a dezis nici astăzi. Și care de-a lungul timpului a fost mai mereu cocoțat pe valul PSD-ist al promovărilor în funcții publice, ajungând chiar ministru de Externe în Cabinetul Ponta.

Oare Iohannis o ști ce a făcut ”omul lui” ca să își trimită soția la CEDO?

De unde a fost transferat la Cotroceni. Tot acest statut de Hopa – Mitică nefiind rodul pledoariei de la Haga în procesul Insulei Șerpilor. Cea care a fost oricum redactată de alți experți ai MAE, Aurescu doar citind-o! Și nici măcar vechii colaborări cu Societatea Deschisă a lui George Soros. Sau ”negocierii în genunchi” a Acordului româno – american privind apărarea anti – rachetă… Ci tocmai statutului asumat de ”omul din interior”!

Pentru Catrinel…

Astfel că parcă nici nu ar mai avea rost ca oamenii președintelui să verifice ”oferta de nerefuzat” pe care pe atunci consilierul lui Iohannis i-a făcut-o lui Liviu Dragnea… Că, vorba ceea, ”omul din interior” tot așa rămâne, indiferent de ce politician se perindă pe la Putere. Numai că, pentru o deplină informare, rămâne să se dezică Aurescu – dacă poate și în fața lui Dragnea! – că toate cele șase vizite făcute la domiciliul ”domnului președinte al PSD” din Domenii au avut practic același obiectiv. Inclusiv cea în care, la 7.00 dimineața, de-abia trezit din somn, Liviu Dragnea s-a trezit iar cu Bogdan Aurescu la ușă.

Citiți și:  Gata, serviciile au ales urmașul lui Iohannis!

Aici, la etajul 4, s-a trezit Dragnea cu cafeaua lui Aurescu

Cu cafeaua aburindă în mână… Și cu ”rugămintea personală” ca ”domnul președinte” să dea ”dispoziții” la Guvern pentru rămânerea la Strasbourg, ca reprezentant al României la Curtea Europeană a Dreptului Omului, a lui Catrinel Brumar. Cum care Catrinel Brumar…? Păi chiar soția lui Bogdan Lucian Aurescu! Numai că probabil cafeaua nu o fi fost pe gustul lui Dragnea, din moment ce Viorica Dăncilă a retras-o în cele din urmă pe Catrinel Brumar de la CEDO. Chiar dacă acum soția ministrului de Externe este din nou reprezentanta Guvernului la CEDO… Că doar Aurescu este ”omul președintelui”!

SURSA: National.ro/Cătălin Tache

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.