„Asa arata APOCALIPSA: Tineri desfigurati, arsi care urla si se tarasc! Le curgea pielea, carnea!”

colectiv-marturiile-supravietuitorilor-tragediei_479485

Tragedia văzută prin ochii supraviețuitorilor: “Tinerii se călcau în picioare. Asistentele fugeau cu pungile de sânge în stânga și-n dreapta“.

Evenimentul nefericit care a avut loc în clubul Colectiv din Capitală reprezintă cea mai gravă tragedie care s-a petrecut în țara noastră, în ultimii 20 de ani: 24 de morți și peste 150 de răniți.

Cei care au spraviețuit au povestit pe Facebook felul în care s-a petrecut tragedia, minut cu minut.

“Eu am fost în clubul respectiv. Am reușit să scap deoarece stăteam exact lângă ușă. Soțul și fiul meu, care sunt acum internați în spital fiind intoxicați cu fum, au ieșit aproximativ după 5 minute. Iată cum s-a petrecut tragedia: un burete fonoizolant care era pe un stâlp de lângă scenă s-a aprins de la un foc de artificii care nu erau exagerate, păreau inofensive. Nenorocirea a fost că materialul cu care stâlpii erau tapetați, la fel și tavanul, era un material care se putea aprinde ușor. […] Lumea se îmbulzea la intrare, oamenii se panicaseră deja. Auzeam cum țipau și vedeam cum se calcă în picioare. Se cățărau unii peste alții practic. Când am reușit să ies afară, am simțit un aer fierbinte în spate, am pus mână să sting flacăra, îmi luase foc părul. Nu mai știam unde merg.“, povestește Delia Țugui.

Conform jurnaliștilor Neptun TV, un alt martor povestește pe contul său de Facebook : “Toți ne îmbrânceam, practic ne-am călcat în picioare. Parcă era un joc sau o miză: care e cel mai tare, supraviețuiește!“.

“Eu nu am putut să scot telefonul din buzunar. Vedeam peste tot paramedici care făceau masaje cardiace victimelor, tineri inerți pe tărgi, băieți arși, oameni în stare de șoc, oameni care țipau și plângeau, asistente care fugeau în stânga și în dreapta cu pungi de plasmă în mâini“, spune un alt supraviețuitor.

Alexandru Teodorescu a povestit și el pe blogul său cum a avut loc incendiul din Colectiv: “Acolo nu a avut loc niciun spectacol, nimic spectaculos. Probabil că la fel putea să izbucnească focul și în sufrageria unui apartament […]. În Colectiv nu a explodat nimic până la urmă … […] Nimeni nu se aștepta la asta, însă, așa cum puteam să mor acolo, puteam să mor și acasă, poate de la un băț de chibrit aprins cumva aiurea… […] Dumnezeu să vă țină tari pe toți cei care ați reușit să scăpați din tragedia aceasta! Condoleanțe rudelor și familiilor celor care și-au pierdut viața. Probabil că Dumnezeu știe mai bine…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *