Armata ucraineană NIMICITĂ lângă Doneţk

Razboi-ucraina-rusia

Pierderi de peste 5.000 de soldaţi şi tehnică militară

Două batalioane de tancuri ucrainiene capturate de pro-ruşi

Autorităţile proruse din Doneţk au anunţat în acest weekend că au reuşit încercuirea a mii de soldaţi ucrainieni în jurul localităţilor Alekseevskoe, Blagodatnoe, Voykovsky, Kuteinikovo, Ulyanovskoe şi Uspenka. Totodată au fost capturate două batalioane de tancuri, trei baterii de lansatoare de rachete, trei batalioane de tancuri şi diverse baterii cu obuze.

Republica Populară Doneţk a remis presei un document prin care anunţă formarea de noi brigăzi de infanterie şi brigăzi mecanizate, folosind tehnica militară capturată de la armata ucraineană. Aceast anunţ marchează sfârşitul luptei de gherilă, în grupuri mici, înlocuită de unităţi militare propriu-zise, ca parte a unei armate regulare.

Mii de soldaţi ucrainieni încercuiţi lângă Doneţk

Se pare că militarii din Doneţk au reuşit să oprească ofensiva armatei ucrainiene, încercuind peste 5,000 de soldaţi şi tehnică militară însumând 50 de tancuri, peste 200 vehicule blindate şi 50 de sisteme de lansatoare de rachetă, inclusiv rachete Grad. Trupele ucrainiene sunt corpurile de armată 8, brigăzile mecanizate 28 şi 30, dar şi batalioanele formate din voluntari ale Sectorului de Dreapta ‘Aidar’, ‘Donbass’ şi ‘Shakhtersk’.

Autorităţile de la Kiev au infirmat aceste informaţii.

Ultimii 173 luptători din batalioanele Azov, Donbass si Dnepr-1 s-au predat

– de la minutul 7.00 prizonierii ucraineni sunt umiliți, fiind forțați să țopăie, în rîsetele asistenței care trage focuri de armă.

28 de militari au ieşit din încercuire

Primul grup de militari ucraineni încercuiţi în zona Ilovaiska a ajuns la poziţiile ocupate de Garda Naţională, a anunţat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov.

Potrivit acestuia, este vorba despre 28 de militari din batalioanele ucrainene Mirotvoreţ, Herson şi Dnepr 1.

Anterior, preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a adresat forţelor de autoapărare din Donbass, îndemnându-le să deschidă un coridor umanitar pentru ca militarii ucraineni să poate ieşi din încercuire.

Aproximativ 15 000 de soldați ruși au fost trimiși în Donbass

Aproximativ 15 000 de soldați ruși au fost trimiși în Donbass, totodată numărul militarilor decedați rămâne necunoscut. Declarația a fost făcută de președintele Uniunii comitetelor mamelor soldaților din Rusia, Valentina Melnikova, într-un comentariu pentru postul de televiziune TV Rain.

Soldați din diferite unități militare sunt forțați să semneze „contractele” care prevăd participarea în luptele din Lugansk, a declarat Melnikova.

Un soldat, care își făcea serviciul militar pe poligonul din Gukovo, în regiunea Rostov, a trimis mamei sale un mesaj în care spunea că colonelul Medinski i-a chemat pe toți soldații și i-a obligat să semneze contractele. „Vă vom trimite în Lugansk. Dacă nu semnați, voi semna în locul vostru”, spunea colonelul Medinski.

Potrivit lui Melnikova nu se știe câți soldați ruși au murit în timpul conflictului pe teritoriul Ucrainei.

Sursa: Starea Natiunii

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Butnaru Emil
Butnaru Emil
6 ani in urma cu

NU-MI PLACE …MOR OAMENI!

Crom
Crom
6 ani in urma cu

Ce rusine !!!!!!Cum mai pot trai baietii astia dupa o asemenea umilinta ?Nu mai bine mureau cu arma in mana?De ce au refuzat lupta? Au dat dovada de saracie spirituala si slabiciune trupeasca!!!!!!!!!Asta sau dovedit sa fie niste "suka"
Raman cu consolarea ca nici unul dintre ei nu avea insemne ariene tatuate pe piept sau pe brate.

Mihai
Mihai
6 ani in urma cu

Rusii nu se desmint, criminali sunt si vor ramane, si acum ma refer la modul cum isi trimit cetatenii la moarte pentru gloria unui tar nebun, nesatul de faima si marire. Nu au absolut nici o justificare pentru implicarea in acest conflict. Vor sa contracareze vestul, sa faca la fel, sa investeasca sa devina o putere economica si sa cumpere vestul asa cum vestul cumpara estul. Dar nu sunt in stare de asa ceva. Vor sa apere credinta. Nu pot justifica asta, atunci lupti cand iti incalca teritoriul. Asta au fost un neam barbar, pus pe praduire. Toata istoria lor esta astfel.