Armata SUA au facut testul saptamana trecuta. Iata cum va functiona SCUTUL antiracheta din Romania – VIDEO

aegis-ashore1

In contextul tensiunilor crescute dintre Rusia si ISIS, controversatul sistem Aegis Ashore al NATO va fi capabil sa respinga orice atac asupra Europei si Statelor Unite.

Noua Agentie Americana de Aparare Balistica a testat saptamana trecuta noul sistem balistic de aparare in Barking Sands, Hawaii.

O parte a acestui sistem va fi instalata in Romania si Polonia si va ajuta la protejarea Marii Britanii, Frantei si Germaniei impotriva atacurilor cu rachete. Noile planuri NATO vor costa aproximativ 2,3 miliarde de dolari.

La doar cateva ore dupa ce au aparut rapoarte despre faptul ca Rusia pregateste propriul sistem avansat de aparare aeriana, a aparut si un clip video cu noul sistem de aparare. Acest sistem apare in contextul tensiunilor crescute dintre Rusia si Turcia, tara membra NATO, in urma focului de avertisment tras de fortele lui Putin catre un vas turcesc in Marea Egee.

Citiți și:  S-a aflat ce fac americanii în spatele ușilor închise (SURSE)

Viceamiralul James D. Syring, director al agentiei de aparare, a declarat: „Testul a demonstrat ca acelasi sistem de aparare Aegis ce a fost folosit timp de ani intregi pe mare, va putea fi operational si la tarm, ca parte a fazei a doua din cadrul Strategiei Adaptive Fazate din Europa implementate in Romania. Sunt foarte mandru de efortul enorm al intregii echipe guvern-industrie depus pentru executarea acestei misiuni vitale pentru natiunea noastra si pentru aliati.”

VIDEO AICI: http://bcove.me/k5s4erj1

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.