Armata Română va avea un nou tip pistol-mitralieră

România lucrează la modernizarea armamentul militar autohton. Iar în fabrica de Arme din Cugir totul merge la foc continuu. Specialiştii de acolo au conceput un nou pistol-mitralieră, pe scheletul celebrului AKM, în colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale. Arma va fi folosita de militarii români, dar are şanse să ajungă şi la export. Noul pistol-mitralieră a fost prezentat la Alba Iulia cu ocazia Zilei Armatei Române, care este celebrată mâine.

Noul AKM are o structură asemănătoare cu cea a clasicului Kalaşnikov. Însă îmbunătăţirile aduse îl vor face demn de standardele NATO, aşa că va putea fi utilizat de orice armată din Alianţă.

Arma are un încărcător de 30 de cartuşe şi trage proiectile la viteze de peste 800 de metri pe secundă. Militarii care au folosit astfel de arme le consideră printre cele mai rezistente.

Citiți și:  România cumpără 32 de avioane F-16 din Norvegia cu 450 de milioane de euro (DOCUMENT)

În funcţie de rezultatul colaborării cu Ministerul Apărării şi a rezultatelor omologării, noua puşcă de asalt ar putea intra în dotarea Armatei Române. De asemenea, produsul ar putea fi exportat şi în alte state.

Fabrica de Arme Cugir produce în continuare clasicul Kalasnikov, destinat în special unor ţări din Africa şi din Orientul Mijlociu, dar şi arme destinate sectorului civil, precum cele de vânătoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.