Armata Republicii Moldova îi cheamă pe rezerviști: mobilizare generală pentru 3 aprilie! Maia Sandu la București

Armata moldovenească îi cheamă pe rezerviștii: mobilizare generală pentru 3 aprilie, chiar in ziua in care Maia Sandu face o vizita la Cotroceni.

În timp ce președintele Maia Sandu zboară în Ucraina, la Volodimir Zelenski pentru summitul de la Bucea,după intalnirea cu Klaus Iohannis, armata moldovenească cheamă rezerviștii: mobilizarea generală este programată pentru data de 3 aprilie și, aşa cum subliniază forțele armate moldovenești, s-a decis doar efectuarea de exerciții și pregătire militară.

Bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și peste 50 de ani care nu se prezintă pe 3 aprilie la cazarma armatei vor fi sancționați cu până la 150 de ore de muncă forţată în folosul societăţii, sau cu o amendă de peste 32.000 de lei moldovenești, echivalentul a 1.500 de euro: o cifră enormă pentru o ţară în care salariile medii sunt de 4.000 de lei pe lună, ceea ce înseamnă mai puţin de 200 de euro.

Citiți și:  Se pare că SUA sunt în spatele dragării canalului Bâstroe de către Ucraina: Vor să facă o bază maritimă în Delta Dunării

Vezi si – Ucrainienii i-au umilit pe români la comemorarea victimelor Masacrului de la Fântâna Albă

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu