Armata israeliană face EXPERIMENTE pe CIVILII PALESTINIENI. Medici norvegieni: În Gaza se folosesc bombe cancerigene

gaza1

Un medic norvegian care lucrează în Gaza asediată acuză Israelul că folosește împotriva civililor palestinieni bombe experimentale, care provoacă maladii grave, printre care şi cancerul. Israelul a folosit și în trecut muniție controversată, precum bombele cu fosfor alb, în timpul ofensivei militare din Gaza, din 2009, sau în Liban, în timpul celor 34 de zile de conflict cu mișcarea șiită Hezbollah.

Dr. Erik Fosse a declarat pentru site-ul presstv.com că majoritatea pacienţilor spitalizaţi în Gaza sunt civili răniți în urma bombardamentelor israeliene, iar 30% dintre ei sunt copii. Fosse, şeful unui departament medical al Spitalului Universitar din Oslo, susține că unii dintre palestinieni au fost răniţi cu un nou tip de armă, greu de recunoscut chiar şi pentru medicii cu experienţă în zonele de război. Se pare că este vorba despre DIME.

Dense Inert Metal Explosive, cunoscut ca DIME, este un dispozitiv explozibil creat să minimalizeze victimele colaterale în situaţii conflictuale.

Acest tip de muniție a fost dezvoltat de forțele americane aeriene ale SUA, în 2006 și de atunci au fost testate repetat asupra populației din Gaza, care, susține un oficial palestinian, este folosită drept ”cobai” de către industria militară israeliană. Acest tip de explozibil conține tungsten, un metal care provoacă boli precum cancerul, răni și handicapuri grave.

Un alt medic norvegian renumit, Mads Gilbert, care a asistat la rănirea civililor palestinieni de către bombele DIME în timpul operațiunii militare din Gaza, din 2009, a declarat pentru un site palestinian că pacienții aduși în ultimele zile la spitalul din Gaza City au răni provocate de bombele DIME.

Gilbert a mai spus că guvernele din întreaga lume ar trebui să trimită experți legiști în Gaza pentru a „analiza mostre de țesut din rănile palestinienilor și să le analizeze mai atent”. Medicul norvegian este de părere că supraviețuitorii acestor atacuri prezintă un risc foarte mare de a se îmbolnăvi de cancer. Sursa: Active News

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile