Armata îşi numără soldaţii | Ce amendă primeşti dacă nu mergi la Centrul Militar!

armata-e1432299681542

Ministerul Apărării Naţionale derulează în Bucureşti, în aceste zile, o acţiune de verificare a militarilor în rezervă. Sunt actualizate datele personale ale rezerviştilor şi sunt verificate actele personale – cartea de identitate şi livretul militar.

Operaţiunea se face prin convocarea rezerviştilor la Centrele Militare de care aparţin, aceştia primind ordine scrise de chemare „pentru clarificarea situaţiei militare”.

Dacă rezervistul nu se prezintă până la data limită indicată pe ordinul militar, poate primi o amendă între 100 şi 300 de lei.

300 de lei amendă dacă nu ghiceşti că te cheamă la Armată

În mod normal, ordinele scrise ar trebui să le fie înmânate rezerviştilor de un agent de poliţie. Totuşi, există cazuri în care aceste ordine militare nu numai că nu sunt înmânate de poliţist, dar nu sunt puse nici măcar în cutia poştală.

Într-o asemenea situaţie, rezervistul nu are cum să ştie că e aşteptat la Centrul Militar şi e pasibil de o amendă pentru neprezentare.

Armata încearcă să evite asemenea litigii dând telefon persoanelor care întârzie să vină la Centrele Militare. Dar nici această metodă nu e infailibilă, întrucât e posibil ca unii rezervişti să-şi fi schimbat, în ultimii ani, numărul de telefon.

Citiți și:  O țară care nu are industrie militară proprie și o armată bine pregătită nu poate avea nici resurse proprii, așadar nici măcar o minimă suveranitate

Românii din Spania pot fi chemaţi la mobilizare în România

Alte situaţii complicate sunt cele ale românilor plecaţi în străinătate. Un caz concret, înregistrat astăzi, este al unei femei care s-a prezentat la Centrul Militar cu ordinul de chemare, primit acasă, şi cu livretul militar al fiului ei, motivând că fiul e plecat la muncă în Spania.

Angajata Armatei i-a cerut mamei să aducă acte prin care să demonstreze că fiul lucrează în străinătate. “Păi dacă lucrează la negru, ce acte să aduc?”, a răspuns mama.

Verificările din aceste zile nu schimbă situaţia militară a rezerviştilor, ei fiind repartizaţi, în caz de mobilizare, la aceleaşi unităţi.

Verificarea rezerviştilor apare în contextul intensificării pregătirilor militare derulate în ultimele luni în România şi în alte ţări NATO din estul Europei. Acestea au fost planificate la reuniunea NATO din Ţara Galilor, desfăşurată ca răspuns la criza din Ucraina şi la acţiunile militare ale Rusiei.

Alte ţări din estul Europei organizează cursuri de pregătire militară

Citiți și:  Ce poate face România în fața Rusiei

În România nu s-au organizat anul acesta acesta acţiuni de convocare a rezerviştilor pentru pregătire militară. În schimb, alte ţări care se simt ameninţate de Rusia au adoptat măsuri de acest tip.

VEZI SI: Ce spune Ministerul Apărării Naţionale despre o posibilă MOBILIZARE a rezerviştilor şi RECRUTARE a tinerilor

De exemplu, Polonia a organizat cursuri gratuite de pregătire militară, la care cetăţenii se pot înscrie în mod voluntar. Anunţul în acest sens al Ministerului Apărării de la Varşovia a avut succes, atât în rândurile studenţilor şi al elevilor de liceu, cât şi la oamenii mai în vârstă. Inclusiv parlamentari polonezi au cerut să participe la pregătire militară.

După ce Rusia a ocupat Crimeea, Guvernul de la Varşovia a adoptat şi o nouă Strategie de securitate. Acest document prezintă Polonia drept o ţară ameninţată de război, iar Rusia este prezentată drept potenţial agresor.

VEZI SI: Recrutarea tinerilor în Armata Română este o obligaţie de siguranţă naţională

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

9 comentarii

 1. DOAMNE, cat de gugus,tiuci mai putet,i fi.
  Rechemarea rezervistilor ca sa ce? Ca sa ne mai invete inca odata cum trebuie sa ne aszam pe burta (culcat!!!) cu capul in directia exploziei nucleare si cu mainile sa ne acoperim urechile ca sa fim protejati cand ajunge UNDA de s,oc de la NUCLEARELE lui Putin ?
  Sau sa ne mai prezinte la 600 de ins,i un proiectil de AG cu care trage doar maiorul fiindca de …… e foarte scump ?…..
  Sau avem in dotare pra'stii noi si pis,carice ?
  TREZITI-VA IMBECILILOR ! Singura amenintare reala nu e Rusia ci chiar VOI …. V-ati oferit voluntari sa-i infruntam pe rusi fara sa fi fost macar nevoie, iar acum ca a tras Putin un vant dupa o portie de fasole, a-ti inceput sa dati din colt in colt!
  Luati exemplul Germaniei cretinilor, care dirijeaza UE economic si nu doar dar se pupa-n bot pt resurse si pt enorma piata de desfacere cu mama Rusia!
  Voi ce faceti? Gargara? sau agitati apa din acvariul cu fluturi ?
  Asteptati-ma pe mine ca o sa vin imediat la 40 de ani sa mai alerg pe poiana dupa rusii din capetele voastre seci !
  Daca dorea URSS ul prin anii 60 putea sa rada de pe harta nu Europa care la scara planetara e un nimic ci jumatate din glob cu arsenalul pe care-l avea atunci! Intre timp l-a modernizat ca doar nu credeti ca au dormit in cizme ca voi !?
  Sunteti o gluma proasta! Foarte proasta chiar !
  Acum se apasa pe''boton'' din Groelanda de sub banchiza si PA s-a urinat pe toate planurile voastre in decurs de 5 minute ori chiar mai putin de atat !
  Cosmaruri placute va urez, si cat mai multe si dese!

 2. Macar din respect, puteai pune o poza cu soldatii nostrii. Dar voi nu aveti asa ceva. Conteaza doar nr de vizualizari. Ce sa zic, unde se ascundeau nationalistii de plastic….

 3. Afara e Vopsit Gardu si Inauntru Leopardu . Vai si amar de Armata Romana . Copii Parlamentarilor a consilierilor locali, si ai primarilor care din 1989 si pana in 2015 pe aia ii vreau in prima linie . CARNE DE TUN . eu o sa fiu in linia a 2 dupa ce vad Copii tuturor celor care din 1989 au distrus tara asta . Fost Militar Angajat care si-o dat demisia pentru a castiga un ban cinstit in strainatate .

 4. zalmodegikos

  Recomand tinerilor să se prezinte imediat la încorporare. Acolo să nu execute nici un ordin american. Trebuie în fapt să recupereze de la Ucraina toate deritoriile deţinute abuziv. Trebuie eliberaţi toţi românii de sub ocupaţia ucrainenilor.

  Rusia este de acord cu recuperarea teritoriilor româneşti de la Ucraina şi acordă tot sprijinul pentru refacerea României. Deschiderea unui front antiucrainean ar soluţiona şi integrarea Moldovei în România.

  Rămâne de văzut dacă la măcelăria antirusă vor fi băgaţi alogenii trăitori în România. Vreau să ştiu dacă cei 500. de mii de evrei vor forma batalioane de apărare a României. Vreau să ştiu dacă ţigănimea va forma o armată antiucraineană pentru dreptul de a locui în România.

  Mai rămâne de văzut dacă guvernanţii postpucişti îşi vor trimite progeniturile pe frontul de reîntregire a ţării.

  De asemenea, infractorii de drept comun să nu mai mănânce banii poporului degeaba ci să fie duşi la lucrări de geniu pe frontul antiucrainean.

  Cotizaţia ( tributul) de un miliar de euro anual pe care îl plăteşte poporul român degeaba uniunii bruxeleze trebuie sistat imediat pentru hrănirea militarilor patrioţi care recuperează teritorii de la ocupantul ucrainean.

  Pe de altă parte ar trbui să urrăm succesuri luptătorilor pentru mărirea impriului american pe seama proştilor din ţările socialiste.

 5. EU AS PREFERA SA PL.ATESC DE CAT SA MOR PENTRU NISTE CRETINI CARE IAU DECIZII IN LOCUL MEU

 6. sa se duca politicienii,hotii si coruptii cu dosare penale la lupta in caz de razboi!Noi,tinerii debusolati,pacaliti de regimurile de mafioti care au condus Romania si inca o conduc avem familii,sotii si copii si ne chinuim sa traim de azi pe maine cu salarii de mizerie.Multi intre noi au plecat insa demult din tara si vor mai pleca si nu cred ca mai au de gand sa se intoarca prea curand la mocirla si bataia de joc din Romania.Sa se duca la armata samsarii si cei care au distrus padurile,cei care au furat si s-au facut milionari pe spatele nostru!!Daca as fi luat cu japca sa apar sleahta de imbogatiti peste noapte,de hoti si mafioti primul lucru pe care as incerca sa il fac ar fi sa fug si sa-mi reglez conturile cu toate jigodiile mafiote din zona mea si nicidecum sa stau la ordinele lor.Dati-ne arme si o sa vedeti toata furia si ura romanilor pe cei care ne-au stors si si-au batut joc de noi din 1989 incoace caci am ajuns sa ii uram mai mult pe parlamentari si pe nenorocitii cu functii politice decat pe rusi,americani sau alt dusman din exterior!

 7. Pot veni cu 100 de ordine de concentrare sau convocare! Sa si le bage in fund ministrul DUSA! Sa mearga la SIDA si sa-l incorporeze ca are de aparat ce a furat socru-su si tasu in ultimii 25 de ani. NU vin la nici o clarificare. Poate dau statul roman in judecata ptr timpul pierdut in armata adica pentru cele 25 de luni !

 8. Mare este frica in Voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.