Armata germana vrea sa ANGAJEZE personal si din Romania. Salariile sunt URIASE

armata-germana

Armata germana are de gand sa recruteze personal militar din toata Europa, inclusiv din Romania. Anuntul a fost facut in noua Carte Alba a politicii de securitate germane si vizeaza specialisti IT, medici si ingineri.

Salariul pleaca de la 2.300 de euro, iar in cazul unui ofiter poate ajunge si la 4.000 de euro pe luna. Oferta suna foarte bine, in conditiile in care in armata noastra un ofiter castiga aproximativ 1.500 de lei.
Cu aproximativ 250.000 de militari activi, Germania si-a dat seama ca are deficit de personal in spitalele militare sau in domeniul IT si anunta ca va face angajari masive. Salariile de mii de euro pe luna promise ar putea sa insemne pentru tara noastra o multime de specialisti pierduti.

Cartea Alba este unul din cele mai importante documente in domeniul apararii nationale in Germania. Facut public recent, in cele 144 de pagini exista un capitol extrem de important pentru medicii, inginerii si specialistii in industria IT de la noi.
armata germana

Este foarte posibil ca Ambasada Germaniei de la Bucuresti sa fie implicata in procesul de recrutare, insa deocamdata oficialii ne transmit ca vorbim despre un plan de recrutare pentru viitor, aflat intr-un stadiu prematur: „Intentia mentionata in Cartea Alba se refera la o planificare pe termen lung. Daca sunteti interesat de aceasta tema, va vom tine cu placere la curent.”

„Din datele noastre, in urmatorii ani, Europa se va confrunta cu un deficit de un milion de locuri de munca si probabil Germania isi ia masuri. Cred ca e o veste buna pentru medici, ca cineva ii aprecieaza atat de mult. Imi pare rau ca astfel de oferte de salarii decente si conditii bune de munca nu vin din partea statului roman”, a declarat Marius Sepi, prim vicepresedinte SANITAS.

De asemenea, in Cartea Alba a Germaniei este mentionat ca trebuie sa creasca ponderea femeilor din armata germana si a minoritarilor etnice. Armata romana isi selecteaza si ea, periodic, militari, pentru ca nu mai exista sistemul de incorporare obligatoriu. Insa numarul de angajati nu poate depasi 50.000. Romania incearca de cativa ani se porneasca un sistem de voluntariat care sa educe populatia civila in tainele militariei.

VEZI SI: ELEVII SI STUDENTII VOR FACE ARMATA?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.