Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
NOUTATISPORTSTIRI

Arbitru UNGUR, bătut cu crosa de un suporter la Miercurea Ciuc

HOCHEI - HSC MIERCUREA CIUC - CORONA BRASOV

 

  • HSC Miercurea Ciuc şi Corona Braşov se află la egalitate după patru partide, scor 2-2
  • O decizie se va lua în funcţie de raportul trimis de arbitrii maghiari. Un interlop din Miercurea Ciuc i-ar fi ameninţat soţia unui arbitru, susţine Emilian Cernica, preşedintele echipei de hochei Corona

Meciul patru al finalei Campionatului Naţional de hochei pe gheaţă, HSC Miercurea Ciuc – Corona Braşov, s-a încheiat cu incidente. Supăraţi pentru faptul că favoriţii lor au pierdut meciul cu 3-2 în prelungiri, suporterii harghiteni şi-au vărsat nervii pe arbitri la propriu. Unul dintre arbitrii maghiari care au condus această partidă ar fi fost lovit cu crosa la aproximativ o oră după ce s-a terminat partida. Conflictul a fost stins la timp de Jandarmerie, relatează cei prezenţi la patinoar la momentul respectiv.

Incidentul a fost confirmat de mai mulţi oficiali ai Federaţiei Română de Hochei. “N-am fost de faţă când s-a întâmplat incidentul, eram afară cu Jandarmeria, ne asiguram că echipa din Braşov nu va avea probleme la plecare. Am aflat de conflict când am intrat cu jandarmii în patinoar să-i preluăm. Ne-au spus ce s-a întâmplat, erau puţin speriaţi. Într-un fel şi ei au greşit, întrucât li s-a spus să stea în cabină până vor fi preluaţi de Jandarmerie. Bineînţeles, nu este normal ce s-a întâmplat. Ei au ieşit însă în patinoar, se uitau la un antrenament”, a precizat pentru ProSport Dumitru Trandafir, şeful Comisiei de Arbitri. Iuliu Becze, observator la meci, a preferat să vorbească doar după ce arbitrii vor trimite un raport detaliat, susţinând că în momentul “bătăii” el se afla afară alături de Dumitru Trandafir.

Meciul şase s-ar putea disputa chiar şi în Ungaria

Cazul a ajuns deja pe masa Federaţiei Române de Hochei, însă oficialii nu se pronunţă până când arbitrii nu vor trimite raportul. “Am fost informat de observatorul partidei de incidente, dar aşteptăm şi raportul arbitrilor maghiari. În funcţie de acest lucru vom lua legătura cu Jandarmeria din Miercurea Ciuc şi apoi şi deciziile care se impun. Noi am convocat pentru luni şi Biroul Federal, în care vom discuta inclusiv despre acest caz”, ne-a declarat Alexandru Hălăucă, secretarul general al FR de Hochei. În urma celor întâmplate vineri seara, Miercurea Ciuc riscă să joace meciul şase al finalei cu porţile închise sau pe alt patinoar, dar nu mai aproape de 60 de kilometri de localitate. În acest ultim caz, variantele ar fi Braşov, Galaţi sau chiar pe teritoriul Ungariei.

“La patinoar erau vreo 15-20 de suporteri violenţi”

Emilian Cernica, preşedintele echipei de hochei Corona Braşov, a afirmat că va face mâine pângeri la FR de Hochei şi la Jandarmerie. “Când am plecat de la patinoar, erau vreo 15-20 de suporteri destul de violenţi. Pe drum am aflat că unul dintre arbitrii maghiari a fost lovit cu crosa. Am vorbit şi cu cei de la federaţia maghiară şi erau destul de indignaţi. N-am vrut să intervenim în acest scandal pentru că iar s-ar fi vorbit despre un conflict interetnic”. Oficialul echipei braşovene a mai spus că în trecut la Miercurea Ciuc s-au mai întâmplat astfel de cazuri: “Ferencvaros a avut probleme anul trecut în Liga MOL. Apoi, un membru din Biroul Federal, din Gheorgheni, a fost bătut de un interlop din Miercurea Ciuc. Acum, un interlop i-a ameninţat soţia unui arbitru maghiar pe un cont de socializare că va avea probleme dacă acesta va mai veni la vreun meci la Miercurea Ciuc. S-a ajuns foarte departe, chiar am să-i întreb şi pe băieţii noştri dacă au fost ameninţaţi după jocul de vineri, ei au revenit asaeră în Braşov. Acum au văzut şi maghiarii ce se întâmplă la Miercurea Ciuc” .

Oficialii echipei HSC Miercurea Ciuc, Szilard Cseke şi Laszlo Hodoş, nu au putut fi contactaţi pentru a-şi spune un punct de vedere.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.