aRahat, anunț major pentru toți angajații din România. E vorba despre vaccinul anti-COVID-19

În contextul în care mulți sunt reticenți în fața vaccinării anti-COVID, iar companiile aeriene vorbesc deja despre necesitatea unei dovezi de vaccinare pentru a urca la bord, s-a pus întrebarea dacă angajatorul ar putea condiționa angajatul să se vaccineze.

„Vaccinul anti-COVID nu va fi obligatoriu, iar statul vrea să convingă populația să se vaccineze printr-o informare corectă și transparentă. Nu se va merge pe vaccinarea obligatorie, se merge pe vaccinarea voluntară și pe convingere. Rolul nostru este de a convinge cât mai mulți”, a declarat Raed Arafat la Digi 24. Șeful DSU a subliniat că este de acord cu vaccinarea publică dacă acest lucru va încuraja și alți oameni.

Posibilitatea ca angajatul să fie condiționat
Raed Arafat a fost întrebat dacă ar fi moral și legal ca un angajator să ceară angajatului să se vaccineze pentru a veni la muncă. Conform răspunsului oferit, este o problemă complicată, care comportă aspecte juridice și de altă natură.

„Un angajator poate să ajungă la concluzia că dacă nu te-ai vaccinat, atunci poate că trebuie să respecți anumite restricții, mai mult decât colegii tăi care s-au vaccinat. Acest lucru este posibil. Depinde câți s-au vaccinat în firma respectivă, depinde de natura activității firmei, cum este acțiunea în firmă, așa că n-am să răspund la această întrebare, pentru că incumbă foarte multe aspecte, inclusiv juridice, pe care nu pot să le discut acum”, a spus șeful DSU.

„Anumite abordări s-ar putea să fie unele generale. Dacă companiile aeriene vor stabili între ele pe plan mondial să respecte anumite standarde, înseamnă că de oriunde cumperi biletul, acest standard trebuie respectat. Aceste standarde trebuie să se supună legislației naționale, dar și internaționale”, a adăugat Raed Arafat.

„La acest moment nu s-a discutat de obligativitatea vaccinării și nici despre o posibilă condiționare a angajatorului. Eu sunt într-un minister foarte mare și vă garantez că nu s-a discutat despre o astfel de abordare. Dar da, persoanele vaccinate, cel mai probabil, nu numai în România, peste tot, se vor bucura, poate, de drepturi suplimentare”, a conchis acesta.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu