Arafat recomandă ”stocurile obișnuite, pentru dezastre naturale”. Ce trebuie să conțină REZERVA în caz de urgență

 

Raed Arafat, întrebat luni, la Guvern, dacă românii ar trebui să aibă pivnițele și beciurile pregătite în caz de război, dar și ce ar trebui să conțină, a declarat: ”Suntem o țară membră NATO, ideea de a avea război pe teritoriul României, la acest moment, nu cred că este o variantă pe care să o pună cineva pe masă. Nu are rost să inducem panica, nu are rost să punem oamenii să se panicheze, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă”.

Secretarul de stat în MAI și șeful DSU a explicat, în schimb, că recomandă ”stocurile obișnuite, pe care le-am recomandat și altă dată, pentru dezastre naturale”. ”Astea rămân valabile” a spus Raed Arafat, dând exemplul în caz de cutremur.

În eventualitatea unui cutremur puternic, ce poate fi descris ca o catastrofă naturală, ca măsură preventivă, trebuie să ai pregătit kit-ul de urgență, o rezervă care-ți va ajunge câteva zile, și asta pentru că, într-o asemenea situație, este posibil ca utilitățile publice să fie afectate (apă, electricitate, gaze).

Citiți și:  România e vizată direct! Raed Arafat vorbeste despre război si dezastre naturale

Iată ce ar trebui să conțină rezerva pe care trebuie să o ai în casă în cazul unei catastrofe naturale:

– Apă potabilă: câte 2 litri pentru fiecare membru al familiei, pentru mai multe zile. Este indicat ca rezerva să fie schimbată o dată la 6 luni.

– Hrană adaptată nevoilor familiei, neperisabilă: conserve, batoane energizante, biscuiți ori, dacă e cazul, mâncare pentru copii.

– Trusa de prim-ajutor: medicamentele necesare în funcție de nevoile familiei, de istoricul de boală, precum și medicamente de urgență.

– Aparat radio cu baterii de schimb – telefonul și televizorul nu te vor mai ajuta în caz de catastrofă naturală.

Citiți și:  Arafat si Gheorghita baga spaima in milioane de români: Infarct miocardic sau AVC!

– Lanternă cu baterii de schimb.

– Un fluier, în cazul în care va trebui să-ți semnalezi prezența, pentru ajutor.

– Articole de igienă: șervețele umede și uscate, hârtie igienică, pastă și periuță de dinți și alte produse necesare igienei zilnice.

– Pături și haine de schimb.

– Documente (carte de identitate, acte de proprietate).

Astăzi, 14 martie 2022, s-au produs două cutremure de magnitudine medie în România, de peste 4 pe Richter. Unul a avut magnitudinea de 4,2 și s-a produs la 00:31, al doilea a avut o intensitate de 4,3 pe Richter și s-a produs la 09:32. Din INFP, nu se exclude varianta unor cutremure mai puternice.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *