Arafat, OUG pe masa lui Orban: ”Forță de intervenție, îi angajăm pe toți”

Raed Arafat a făcut un anunț important, în plină explozie a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19, în ședința de Guvern.

Raed Arafat a anunțat, în ședința de Guvern, că lucrează inclusiv pentru a rezolva problema personalului din spitale. ”După cum știți, există un număr de medici din diferite specialități care și-au dat acum examenul de specialitate și au finalizat rezidențiatul. Propunerea noastră, într-o Ordonanță, dacă sunteți de acord să o punem astăzi, într-o primă lectură, este crearea unei…”. ”Astfel încât să-i angajăm pe toți, ca o forță de intervenție” a intervenit Ludovic Orban.

”Noi am propus acum primii 200, în ATI, Urgență, pneumologie, infecțioase, epidemiologie și radiologie. Dacă e cerere, venim cu suplimentare. Angajăm la Spitalul Gerota și de acolo distribuim prin coordonare. La finalizarea perioadei care poate dura vreo 6 luni, vor avea posibilitatea să aleagă posturile vacante unde vor dori să meargă, fără concurs” a anunțat secretarul de stat din MAI, în ședința de Guvern. ”Mi se pare corect” a spus Ludovic Orban.

În același timp, Raed Arafat a anunțat ce măsuri a pregătit privind unitățile de primiri urgențe (UPU): ”În discuție este creșterea capacității de ventilație pentru a face față pacienților care ajung acolo până la preluarea lor în secțiile ATI. Vom încerca să suplimentăm din ventilatoarele pe care le avem în stoc, pentru a asigura corect îngrijirea bolnavului până când este preluat de secțiile de Terapie Intensivă”.

Dcnews.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *