Arafat îl AMENINTA pe IPS Teodosie: „Dacă încalcă legea, există oameni care vor aplica legea”

Arafat, a declarat joi, întrebat cum comentează afirmația lui ÎPS Teodosie că va oficia slujba de Înviere indiferent de restricții, că legea va fi aplicată.

„Nu comentez declaratiile altora, nu e ok”, a spus Arafat inițial. La remarca ziaristilor că ÎPS Teodosie s-a întrebat cine o să-l oprească, Arafat a răspuns: „Tara are legi, exista oameni care aplica legile si sunt convins ca legile vor fi respectate. Daca se incalca legea, exista oameni care vegheaza si ei vor aplica legea”.

Arafat a declarat joi că deși nu s-au decis restricțiile pentru Paștele Ortodox, totuși nu se pune problema ca ortodocșilor să le fie restricționat accesul la Biserică în noaptea de Înviere.

„Nu se pune nicio discutie de a limita. Că o să fie ora 01, ora 03, ora 1 jumate, se va mai discuta. Dar nu se discuta ca lumea nu va putea sa mearga in noaptea de Paste la slujba si la Biserica, asta nu se pune problema”, a spus Raed Arafat.

ÎPS Teodosie a criticat dur decizia de ridicare a restricțiilor de circulație până la ora 02.00 în noaptea de Înviere:

„Ora 02.00 mi se pare o restrictie nejustificata, nelogica. Este o rănire a sufletului credincioșilor la cea mai mare sărbătoare. Cum sa fie pana la ora 02.00? Nu se poate. Nici Liturghia nu o putem face în doua ore. Acest atac la adresa sufletului nostru creștin nu trebuie sa se întâmple, e nefiresc.
Nădăjduiesc că (se va permite) pana la 05.00 dimineata. Cum sa restrictionam cea mai mare sarbatare, sa ii punem ore? Nu putem sa taiem slujba, canoanele sunt de la Dumnezeu. Dumnezeu nu poate fi restrictionat. Orice, pana la Dumnezeu.
Imposibil (sa termin slujba până la ora 02.00). Si cine o sa ne alunge? Nu cred asa ceva. Suntem sub ocupatie? Nu e nicio logica. Respectam regulile sanitare dar nu exista o actiune a virusilor de la ora 02.00 mai accentuata. Trebuie sa fim logici in ceea ce facem. De ce sa ni se puna sabia? De ce sa fim restrictionati? Va rugam sa ne lăsați Pastele liber si sufletele libere sa-si manifeste religiozitatea”, a declarat ÎPS Teodosie, la Antena 3.
Restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic și de Paștele Ortodox vor fi ridicate până la ora 2.00, astfel încât credincioșii să participe la slujbele de Înviere, anunță vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase.

Sursa: ortodoxinfo.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!