Arafat aruncă bomba! Verdictul este crunt. Cer se va intampla peste 10 zile

Raed Arafat aruncă bomba. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă transmite un verdict crunt pentru România. Conform celor spuse de el, se va întâmpla peste 10 zile.

Raed Arafat a transmis că există riscul ca România să aibă între 5.000-7.000 de cazuri zilnice peste zece zile, în cazul în care problema răspândirii nu va fi rezolvată prin măsurile de restricţie.

Explicația oferită de Raed Arafat
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat că răspândirea comunitară a virusului este foarte extinsă în țara noastră.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a spus Arafat, adâugând că autorităţile fac pregătiri pentru administrarea şi distribuirea viitorului vaccin anti-COVID.

Citiți și:  Raed Arafat a batut palma cu PSD: cum va avea loc carantinarea bolnavilor COVID-19

De asemenea, Raed Arafat a declarat că transportul şi livrarea tratamentului reprezintă o provocare pentru cei implicaţi şi că prioritate la vaccin vor avea personalul medical aflat în linia întâi şi persoanele vulnerabile. Trebuie menționat că în cazul acestora, preţul vaccinului va fi suportat de stat.

„Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele.

Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact priorităţile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanţierii, şi bineînţeles persoanele vulnerabile, cu comorbidităţi. Este o problemă de siguranţă la nivel naţional. Şi va fi suportat de stat”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Citiți și:  ALERTA MEDICALA. Arafat, nou AVERTISMENT pentru romani: "Am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu"

Anunțul făcut de Raed Arafat
Raed Arafat a declarat că masca ar putea deveni curând obligatorie pe stradă și în România, dacă ritmul infectărilor se va menține crescut.

În mai multe alte țări care se confruntă cu o creștere accelerată a numărului de îmbolnăviri o astfel de măsură a fost deja luată.

„Clar este posibil să ajungem și la asta, nu vreau să se interpreteze și să se spună gata, Arafat a zis că de mâine mască, dar o astfel de decizie poate să fie aproape, dacă situația nu intră sub control și dacă în continuare vom avea oameni care se păcălesc pe ei singuri”, a declarat Raed Arafat.

Sursa: capital.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

117 vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile