GENERAL

Arafat anunta NOI RESTRICTII! Devin obligatorii în România de sâmbătă!

raed arafat facebook pasti 82629500

Devine obligatoriu în România de sâmbătă, asta după ce CNSU a aprobat vineri, 7 ianuarie, toate măsurile propuse în ultimele zile! Se anunță noi restricții la nivel național începând practic din această noapte de la 00.00.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat oficial adoptarea noilor măsuri anunțate în ultimele zile. Tot vineri, acestea vor fi deja publicate în Monitorul Oficial și vor intra în vigoare de sâmbătă, 8 ianuarie, începând cu ora 00.00.

Șeful DSU spune că prevederile se aplică și celor care deja au primit decizii de carantină. Astfel, persoanele care vin din zonele roșii și contacții direcți ai persoanelor confirmate cu COVID intră automat în carantină. De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adriana Pistol, a mai spus că măsura carantinării se aplică persoanelor sănătoase, iar cele care au boala COVID stau în izolare 7 zile, dacă au o forme ușoare sau medii. Totuși, pentru formele severe, vor fi spitalizate atât cât este necesar.

“Dacă vii dintr-o ţară roşie şi eşti vaccinat sau trecut prin boală, nu eşti carantinat, dacă vii din ţara roşie, nu eşti vaccinat, nu eşti trecut prin boală, carantina este zece zile. Astea sunt regulile care se aplică şi care vor fi aplicate mai departe”, a transmis Raed Arafat.

Adriana Pistol a explicat şi care este definiţia contacţilor direcţi

„Definiţia contactului direct nu a suferit nicio modificare, ea este cea pe care o cunoaştem de la începutul pandemiei, ea reprezintă un contact prelungit, minim 15 minute, la o distanţă mai mică de doi metri şi fără să poarte mască sau echipament de protecţie, dacă vorbim de personalul sanitar. Acest lucru nu înseamnă un gest de salut pe stradă sau aşa ceva. Este nevoie de o distanţă mai mică, de o perioadă de contact mai îndelungată de 15 minute şi fără mijloace de protecţie”, a mai precizat Adriana Pistol.

Pentru ieșirea din carantină nu este necesară efectuarea unui test
„Definiția contactului direct nu a suferit nicio modificare – un contact prelungit, minim 15 minute, la distanță mai mică de 2 metri și fără să port mască. Acest lucru nu înseamnă un gest de salut pe stradă sau așa ceva”, a explicat Adriana Pistol vineri.

Care sunt noile măsuri decise de CNSU pentru valul 5
Raed Arafat a anunțat vineri, la finalul ședinței CNSU, măsurile care vor fi aplicate în România în valul 5 al epidemiei începând de sâmbătă noaptea.

Persoanele vaccinate care sunt contacți direcți ai unor pacienți COVID vor sta în carantină 5 zile, iar cele nevaccinate – 10 zile, potrivi unei hotărâri aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Aceeași perioadă de carantină se aplică și persoanelor nevaccinate care intră în țară din zonele cu risc epidemiologic, fără să prezinte un test negativ COVID-19. Până acum, românii vaccinați nu stăteau în carantină dacă erau contacți ai unor persoane infectate cu COVID-19.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.