Arafat, anuntul momentului: „Vom avea zilele următoare vijelii foarte serioase”

Şeful DSU, Raed Arafat, a spus duminică, la Antena 3, că în următoarele zile, după inundaţii şi ciclon, urmează vijelii şi caniculă, motiv pentru care cere oamenilor să ţină cont de avertizările Ro Alert.

„Ce nu s-a auzit este că împreună cu canicula care va veni, fiind şi umiditate mare, o să asistăm la vijelii serioase, cu vânt puternic, care să apară brusc, oriunde în ţară, aşa cum a fost şi în 2017”, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Arafat: Vom asista zilele următoare la vijelii foarte serioase
În context, secretarul de stat le-a cerut românilor să nu ignore mesajele Ro Alert pe care le vor primi şi să se adăpostească undeva în intervalul menţionat, pentru a nu risca.

„Dacă se emite o alertă, să asculte şi să se adăpostească oamenii.

La urban, riscul la vijelii e să cadă obiecte, pomi, stâlpi şi să lovească oameni. De aceea, când primesc mesaj Ro Alert, oamenii să se adăpostească undeva şi apoi pot pleca să circule în siguranţă.

Raed Arafat: Când primesc mesaj Ro Alert, oamenii să se adăpostească undeva
Rog să nu-şi dezactiveze aplicaţia Ro Alert”, a transmis, duminică, medicul Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul de Interne.

Potrivit meteorologilor, după aceste ultime zile cu inundaţii, mai urmează câteva zile de ploi şi vijelii, apoi vine canicula, cu temperaturi de circa 36 de grade.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!