Arafat, ANUNTUL momentului în România: Trebuie sa ne pregatim

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a vorbit despre exercițiul internațional EU MODEX care are loc la Târgu Mureș pentru o perioadă de cinci zile. Raed Arafat spune că România are obligația să efectueze acest exercițiu și că lumea a fost deja anunțată.

Raed Arafat: Trebuie să ne pregătim pentru orice eventualitate
Raed Arafat spune că exercițiul internaţional de simulare a unei explozii urmată de scurgeri de gaze periculoase în atmosferă nu are legătură cu războiul din Ucraina. În cadrul unei conferințe de presă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a vorbit despre exercițiul organizat de către EU MODEX, care va durat 5 zile, la combinatul Azomureş din Târgu Mureş.

De asemenea, acesta mai spune că populația a fost înștiințată cu privire la acest exercițiu prin folosirea sirenelor de la amplasamentul uzinei chimice, dar și prin Ro-Alert.

Citiți și:  Arafat joacă politic: Aflat in razboi cu Rafila, a bătut palma cu oamenii lui Vlad Voiculescu(USR)

„Azi, în jurul orei 5,55, a fost declanşat exerciţiul. Populaţia era înştiinţată din timp pentru că au fost folosite şi sirenele de la amplasamentul uzinei chimice din Târgu Mureş şi plus că a fost folosit sistemul Ro-Alert. Mesajele au fost trimise în limbile română, engleză şi maghiară. Facem acest exerciţiu pentru că trebuie să ne pregătim forţele pentru orice eventualitate. Asta nu înseamnă că mâine se va întâmpla ceva. (…) Pentru noi, exerciţiul este extrem de important pentru că aşa putem să învăţăm şi să ne pregătim mai bine. Chiar dacă probabilitatea este mică şi vreau să subliniez că nu are nimic cu războiul din Ucraina. Este planificat de mult mai mult timp. A fost întrerupt din cauza pandemiei şi reluat cu planificare cu tot după ce lucrurile s-au liniştit din punct de vedere pandemic”, a declarat Raed Arafat.

Citiți și:  Arafat A EXPLODAT după o decizie a Curții de Apel Alba Iulia apărută în spațiul public: Un nou fake news

România, obligată să facă un astfel de exercițiu
Raed Arafat mai spune că probabilitatea ca un astfel de eveniment să aibă loc este destul de redusă, dar a subliniind că România are obligația de a face un astfel de exercițiu. De asemenea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) mai spune că este obligatoriu ca forțele țării să fie pregătite într-un astfel de context.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.