Arafat anunţă o nouă RESTRICTIE! Va fi obligatoriu pentru TOATE firmele


Șeful DSU, dr Raed Arafat, a anunțat că firmele din România vor fi nevoite să își cumpere aparate speciale pentru a lua temperatura angajaților care ajung la locul de muncă, asta pentru a putea depista din timp orice suspiciune de infectare cu coronavirus.

„Sunt multe măsuri care trebuie luate. Sunt unele urgente și unele care mai pot aștepta. Se discută care sunt prioritățile, riscurile minime și lucrurile necesare. Dacă restaurantele se deschid vara, e de preferat să se deschidă restaurantele care au locuri afară. La locul de muncă nu mai intri dacă ești răcit.

Termometrele ar trebui să fie obligatorii la intrarea în orice spațiu public. Oricine care vrea să se proteje în viitor și să protejeze firma lui trebuie să aibă astfel de control.

Citiți și:  ARAFAT DĂ ORDINE! CUM SE SCHIMBA PROGRAMUL DE LUCRU AL ROMANILOR

Nu cred că vom ajunge la nivel internațional să avem un pașaport care arată că ai făcut un test și iese negativ la coronavirus. Acest rezultat era în momentul în care te-ai testat. Nu are nicio valoare așa. Nu poți urca în avion dacă ai simptome și nu te poți duce nicăieri dacă ai simptome”, a spus Arafat la Antena 3.

Arafat declara recent că măsurile de relaxare for fi luate gradual, în funcție de evoluția situației. „Se face o analiză asupra riscului, se face o balanță între ce măsură se ia ce impact poate să aibă, se așteaptă două săptămâni, să vedem cum evoluează impactul măsurii respective și după care se iau alte măsuri”, a explicat el.

Citiți și:  Amenințări fără precedent. Arafat vrea să închidă România, a spus-o direct

„Va trebui încet-încet să conviețuim cu acest virus și vom vedea care va fi comportamentul virusului în perioada verii, când temperaturile vor fi ridicate, dacă scade sau nu transmiterea, sperăm că da. Dar vom vedea acest lucru la momentul respectiv în viață reală, să vedem rezultatele, că nu mai avem multe cazuri, și să ne pregătim pentru un eventual val doi în toamnă”, a spus şeful DSU.

Sursa: capital.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile