Arafat a semnat ORDINUL. Ce categorie de persoane va intra în carantină sau izolare timp de 14 zile


Toate persoanele care vin în România din districtul Kreis Gutersloh din Germania, acolo unde sute de români care lucrau la cel mai mare abator au fost infectați cu noul coronavirus, sunt obligate să intre în carantină sau izolare pentru 14 zile, conform ordinului semnat de comandantul acțiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

„Pentru toate persoanele care vin în România din orașele districturlui Kreis Gutersloh Germania se instituie pe o perioadă de 14 zile măsura carantinării/izolării la locuința/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz”, se arată în ordinul semnat duminică de comandantul acțiunii, Raed Arafat, și publicat luni pe site-ul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP).

În cazul în care persoanele care vin din această zonă nu pot îndeplini aceste condiții sau nu vor să își expună familia, ele pot opta pentru carantina insituționalizată, în spații special destinate puse la dispoziție de autoritățile adminsitrației pubice locale.

Conform documentului ordinul a fost emis în contextul dezvoltării focarului de COVID-19 în abatorul din Tonnies din Rheda Wiedenbruck, impunerea carantinei în orașele Rheda Wiedenbruck, Gutersloh, precum și perspectiva extinderii zonei de carantinare prin includerea localităților limitrofe, dun districtul Kreis Guttersloh, care are un total de aproximativ 250.000 de locuitori.

Germania se află pe lista țărilor din zona verde, valabilă din 15 iunie, din care cetățenii asimptomatici care sosesc în România nu sunt obligați să intre în izolare, conform INSP. Lista este actualizată în fiecare săptămână, în funcție de contextul epidemiologic.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *