Arafat a schimbat abordarea. Lockdown în România?

România intra în carantină totală la începutul primăverii anului trecut, atunci când avea câteva zeci de cazuri de Covid-19 pe zi. Dar acum, când pragul zilnic de 10.000 de cazuri a fost depășit, autoritățile au ajuns să respingă această soluție.

Numărul cazurilor de Covid-19 este în continuă creștere în România, depășind zilnic pragul de 10.000 de cazuri, iar rata de pozitivare a testelor a ajuns miercuri la aproape 20%.

Arafat vrea să evite un lockdown în România

Raed Arafat, șeful Comitetului Național pentru Situații de Urgență, spune că nu își dorește un nou lockdown pentru România. În opinia sa, dacă românii ar respecta măsurile de protecție și s-ar vaccina, acest scenariu ar fi evitat.

„LA ACEST MOMENT, EU CONSIDER CĂ, DACĂ AM RESPECTA MĂSURILE PE CARE LE AVEM ŞI DACĂ FIECARE DINTRE NOI AR RESPECTA MĂSURILE COMPLET, AM PUTEA SĂ CONTROLĂM SITUAȚIA. DIN PĂCATE, AM VĂZUT IMAGINI CHIAR ÎN WEEKEND-UL TRECUT, LA ANUMITE CLUBURI CARE ȚINEAU FESTIVITĂȚI CU DANSURI, LA 2 DIMINEAȚA, CARE NU RESPECTĂ ABSOLUT NICIO REGULĂ. ASTA ESTE IRESPONSABILITATEA LA MOMENTUL ĂSTA DIN PARTEA UNORA ŞI DIN CAUZA CĂRORA AM AJUNS ÎN ACEASTĂ FAZĂ. PENTRU UNII AMENZILE CARE SE DAU SUNT O MICĂ ATENȚIONARE, PENTRU CĂ EI FAC SUMA FOARTE RAPID, ÎN PRIMA ORĂ DINTR-O NOAPTE DE ACEST GEN”, A EXPLICAT RAED ARAFAT MIERCURI SEARĂ.

Șeful DSU cere oamenilor să respecte măsurile de protecție, astfel încât situația să poată fi controlată, în condițiile în care numărul cazurilor zilnice de coronavirus și al deceselor este tot mai mare.

„POATE NE OPRIM, CÂND APAR ANUMITE MĂSURI, SĂ CĂUTĂM CUM PUTEM SĂ LE ELUDĂM ŞI CĂUTĂM SĂ LE RESPECTĂM, MĂCAR CÂTEVA LUNI SĂ TRECEM DE SITUAȚIA ASTA ÎN CARE SUNTEM”, A ADĂUGAT ŞEFUL DSU.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu