Arafat a scăpat ‘porumbelul’: ‘Să nu vă așteptați că o să avem în fiecare magazin un polițist’

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că magazinele nu o să dispună fiecare în parte de un polițist pentru verificare. De asemenea, șeful DSU a făcut precizări asupra definiției de „spațiu închis”.

„Să nu vă așteptați că o să avem în fiecare magazin un polițist. Dar asta nu înseamnă că nu avem angajați care să verifice. Cred că domnul ministru a explicat bine: revin la amenzi. Să nu intrăm undeva unde știm că nu e voie să intrăm. Din momentul în care un restaurant e deschis într-o localitate în care se știe că este închis restaurantul nu mergi. La terase a fost o discuție lungă. A fost stabilită clar modalitatea în care definim terasa în comparație cu un spațiu închis: clar în legislație se spune că se aplică legea care este legea fumatului. Adică prevederile care sunt în legea fumatului: spațiul închis este spațiul în care are mai mult decât un acoperiș și un perete. Această definiție se respectă.

Peretele că este din plexiglas, că este din beton sau orice… Din moment ce este perete și conține aerul înăuntru și nu ciruclă aerul e spațiu închis. Orice fel de perete e perete”, a spus Raed Arafat într-o conferință de presă.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!