Arafat a fost amenințat cu moartea! Detalii de ultimă oră. Cine este agresorul

Raed Arafat s-a confruntat cu o situație fără precedent. Șeful DSU a fost amenințat cu moartea pe pagina personală de Facebook. Cine este bărbatul cu pricina și ce decizie au luat procurorii? Este anunțul momentului.

Raed Arafat a fost amenințat cu moartea prin intermediul rețelei de socializare Facebook. Anunțul a fost făcut de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. Potrivit sursei citate, un timișorean a fost cel care ar fi lansat amenințările.

După acest incident, bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, până la ameliorarea stării de sănătate. Se pare că aceasta îl amenințase pe Facebook pe șeful DSU că-l va lovi cu un topor, un ciocan şi o rangă.

În acest context, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a deschis dosar penal pentru ultraj, după ce un bărbat l-a amenințat cu moartea pe secretarul de stat Raed Arafat, într-o postare pe Facebook.

„În fapt s-a reţinut suspiciunea rezonabilă că în data de 10 martie, în jurul orelor 12.00, aflându-se pe marginea drumului judeţean care face legătura între localităţile Săcălaz şi Sânmihaiul Român, cu ocazia unei transmisiuni video pe reţeaua Facebook, suspectul l-a ameninţat cu acte de violenţă pe un secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (Raed Arafat, n.r.), în sensul ca îl va lovi cu un topor, cu un ciocan şi cu o rangă, aceste acte având legătura cu activitatea profesională a persoanei vătămate”, pecizează procurorii.

Citiți și:  Arafat, despre RESTRICȚII după Revelion

Bărbatul a fost supus unui test psihiatric
Sursa citată mai precizează că pentru a vedea dacă persoana în cauză a avut discernământ, procurorul a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, întrucât „organul de urmărire penală are o îndoială asupra discernământului suspectului în momentul săvârşirii infracţiunii ce face obiectul acuzaţiei”.

Astfel, potrivit raportului de expertiză medico-legală psihiatrică întocmit de IML Timişoara la data de 19 martie, s-a ajuns la concluzia că „persoana expertizată a avut discernământul abolit, raportat la fapta cercetată şi s-a recomandat aplicarea de urgenţă a măsurii de siguranţă prevăzut de art. 110 Cp (internarea medicală), având în vedere potenţialul agresiv şi modificările halucinator-delirante prezentate de suspect”, mai precizează sursa citată.

Citiți și:  In plina revolta la portile Parlamentului, Arafat da o informație BOMBĂ despre certificatul verde

Având în vedere toate aspectele pe care raportul de expertiză medico-legală le-a evidențiat, procurorul a formulat, tot pe 19 martie, o propunere către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timişoara, de “luarea a măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”.

De menționat este faptul că, propunerea Parchetului a fost admisă. În ceea ce privește situația supectului, în cazul lui s-a dispus internarea medicală provizorie într-o unitate specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!