Arafat a făcut anunțul de ULTIMA ORA. S-au ANULAT o serie de reguli

Mesaj important pentru milioane de români. Raed Arafat tocmai a anunțat prelungirea stării de alertă. El a dat vestea mult așteaptată: o serie de restricții sunt anulate. Potrivit acestuia sunt însă și unele restricții pe care românii vor fi nevoiți să le respecte în continuare.

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Şeful DSU Raed Arafat a făcut acest anunț, luni, după şedinţa de Guvern.

”A avut loc şedinţa CNSU, urmată de şedinţa de Guvern pentru aprobarea stării de alertă pentru încă o lună, începând cu data de 13 mai”, a anunţat, Raed Arafat, după sedinţa de Guvern.

Șeful. DSU a explicat și care sunt principalele elemente de noutate.

Prima vizează permitrea circulaţiei persoanelor în 13 mai 2021, intre orele 2-5 dimineaţa pentru Ramadan.

Apoi, este vorba despre eliminarea restricţiei legată de domiciliu privind particparea la pelerinaje religioase sau procesiuni.

Citiți și:  Arafat aruncă bomba: „Asta vă spun sigur!”

Persoanele vaccinate, în avantaj
De asemenea, şeful DSU a precizat că se ia în calcul participarea spectatorilor la competiţiile sportive, ca evenimente test sau pilot, pe baza propunerilor MTS şi cu avizul MS.

”Participarea permisă pentru persoanele vaccinate, cele care prezintă rezultatu unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore. În timpul şedinţei s-a mai adăugat şi testul antigen nu mai vechi de 24 de ore cu condiţia prezentării unui certificat, emis de cineva autorizat. Condiţiile se stabiliesc prin ordionu comun MTS – MS”, a mai prcizat Raed Arafat.

Acesta s-a mai referit şi la activiatea la cinema, concerte, teatre, cu participarea publicului peste 50%, doar ca evenimente test sau pilot.

Citiți și:  In plina revolta la portile Parlamentului, Arafat da o informație BOMBĂ despre certificatul verde

”Până pe 1 iunie se mai fac analize de Comitetul interministerial şi pentru măsurile de 1 iunie sau după 1 iunie se revine până atunci cu alte acte”, a mai prcizat Arafat.

Trebuie amintit că anunțul privind prelungirea stării de alertă a fost făcut anterior de premierul Florin Cîțu. “Da, prelungim starea de alertă. Sunt unele măsuri care nu îşi mai au sensul. De exemplu, în ceea ce priveşte staţiunile montane cu schiul, vom scoate acele restricţii pentru schi, de exemplu. Aveam nişte restricţii pe care le-am introdus acum două luni de zile, acelea nu vor mai exista că nu au sens în acest moment”, a arătat premierul.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!