Arafat A EXPLODAT după o decizie a Curții de Apel Alba Iulia apărută în spațiul public: Un nou fake news

Instanța a decis că, din documentele prezentate, nu reiese calitarea lui Raed Arafat de reprezentant al DSU, iar informația a apărut în spațiul public. Secretarul de stat susține că este fake news menit să îl discretiteze și a postat o declarație și documente pe contul său de Facebook.

O serie de informații apărute marți în spațiul public, care citau decizia unei instanțe din Alba Iulia, și care susțineau că Raed Arafat nu ar deține calitatea de reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă l-au înfuriat la culme pe secretarul de stat.

Raed Arafat dezminte informațiile
Raed Arafat a postat pe pagina sa de Facebook o declarație și documente și susține că totul este un fake news. „Informațiile false circulate astăzi care contestă legitimitatea poziției mele de șef al DSU sunt un nou fake news menit să decredibilizeze activitatea instituției pe care o coordonez și a mea profesională, cât și personala!

Citiți și:  Arafat recomandă ”stocurile obișnuite, pentru dezastre naturale”. Ce trebuie să conțină REZERVA în caz de urgență

Demontarea este ușoară, prezentând adevărul prin documentele legal emise la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și care demonstrează prin cel mai recent act în vigoare și în prezent, faptul că ocup poziția 3 din structura de conducere a MAI, respectiv cea de “secretar de stat șef al Dpartamentului pentru Situații de Urgență”.

De subliniat este faptul că numirea în funcția de secretar de stat este în atributul prim-ministrului, iar stabilirea poziției în structura de conducere aparține ministrului, asa cum reiese din documentul prezentat în anexă!“, a scris Raed Arafat pe Facebook.

De la ce a pornit totul
Totul a pornit de la o decizie a Curții de Apel Alba Iulia unde se judecă un dosar în care o femeie cere anularea mai multor hotărâri de Guvern date în timpul pandemiei. Instanța a admis o excepție invocată de reclamantă care spune că Arafat nu are calitatea de reprezentant al DSU.

Citiți și:  Arafat si Gheorghita baga spaima in milioane de români: Infarct miocardic sau AVC!

„Referitor la dosarul 5.995/2/2021 aflat pe fond pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, la termenul de judecată din 28.03.2022 instanţa a admis excepţia lipsei calităţii de reprezentant pentru DSU a domnului doctor Raed Arafat invocată de reclamantă în dosar, cu consecinţa anulării actelor de procedură depuse pentru DSU la dosar: întâmpinarea şi notele de şedinţă. Altfel spus, instanţa a constatat în urma verificării excepţiei invocate că din documentele depuse la dosarul instanţei până la termenul de judecată nu rezultă că domnul doctor Raed Arafat are calitatea de reprezentant al DSU”, se menţionează într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES, de către Biroul de Relaţii Publice al CA Alba Iulia.

Sursa: evz.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu