Aradeanul condamnat cu suspendare dupa ce a accesat ilegal servere NASA, retinut in Slovenia

Arădeanul Victor Faur, condamnat la închisoare cu suspendare şi plata de daune după ce a accesat ilegal servere NASA, a fost reţinut, miercuri, în Slovenia, în timpul unei razii, poliţiştii anunţându-l că e căutat prin Interpol după ce autorităţile americane au emis mandat de arestare pentru el.

Arădeanul Victor Faur a transmis, miercuri seară, corespondentului MEDIAFAX, un mesaj prin e-mail în care solicită ajutor de la autorităţile din România, după ce a fost reţinut în Slovenia, în timpul unei razii, poliţiştii anunţându-l că autorităţile americane au emis pe numele său un mandat de arestare.

În mesajul transmis, Victor Faur anunţă că, joi dimineaţă, urmează să fie prezentat în faţa unui judecător în vederea extrădării.

“Tocmai am fost arestat în Slovenia, fiind emis un mandat de arestare internaţional prin Interpol, emis de Washington D.C. Sunt arestat pentru problemele cu NASA din 2006, lucru absurd, având în vedere că, conform dreptului internaţional, nu pot fi judecat în două locuri pentru aceeaşi faptă”, se arată în mesaj.

În continuare, Faur afirmă că în România a obţinut o hotărâre definitivă şi irevocabilă, emisă de instanţa din Arad şi confirmată de Curtea de Apel Timişoara.

“Rog pe această cale media, Guvernul României şi toate departamentele de stat să mă ajute să scap de această nedreptate”, scrie el.

Într-un al doilea mesaj transmis corespondentului MEDIAFAX, după câteva minute, Victor Faur precizează că se află în arest în oraşul Lendava din Slovenia, iar în cursul serii de miercuri ar urma să fie mutat în oraşul Murska Sobota.

Faur afirmă că a putut transmite mesajele datorită bunăvoinţei poliţiştilor, care i-au lăsat la dispoziţie telefonul cu acces la internet până în cursul serii, după care nu va mai putea lua legătura cu nimeni.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, tatăl lui Victor Faur, medicul arădean Mircea Faur, a confirmat situaţia şi a spus că a luat deja legătura cu fiul său.

“Este inacceptabil să fie arestat având în vedere că nu a încălcat nicio condiţie a condamnării cu suspendare. Sperăm să nu ne confruntăm cu un abuz al statului american în acest caz”, a declarat Mircea Faur.

Mircea Faur a afirmat că, până în prezent, daunele stabilite de instanţă pentru a fi plătite de fiul său nu au fost achitate, dar nicio instituţie americană nu a contactat familia în vederea plăţii.

El a adăugat că fiul său mergea în Italia, la Verona, pentru a participa la un campionat de biliard şi de aceea trecea prin Slovenia.

În ultimii ani, Victor Faur a lucrat la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad.

În urmă cu câţiva ani, Victor Faur a fost acuzat că a accesat ilegal servere NASA şi ale altor instituţii americane, fiind judecat de Tribunalul Arad.

Sursa: De pe ZiuadeVest.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.