Ar trebui INTERZISA Politia Romana pentru ca afiseaza simboluri “FASCISTE”? (FOTO)

Crin Antonescu a afirmat recent că doreşte să aducă amendamente la o Oronanţă de urgenţă, care datează de pe vremea guvernării Adrian Năstase şi care interzice afişarea publică a simbolurilor “fasciste”. Fără un “ghid practic” care să definească exact aceste simboluri, oricine poate cere scoaterea în afara legii a Poliţiei Române, deoarece pe sigla oficială a instituţiei apare un simbol care poate fi catalogat ca fiind “fascist”.

lege

Mai exact, pe ecusoanele cusute pe uniforma fiecărui poliţist român apar două mănunchiuri de nuiele încrucişate, în interiorul cărora sunt două topoare. Acest simbol antic roman (fascia) a fost adoptat de mişcarea naţionalistă italiană din perioada interbelică, dând chiar numele unei noi ideologii: fascismul. Acest simbol a fost utilizat intens în perioada dictaturii lui Benito Mussolini de către instituţiile statului italian şi reprezenta puterea şi forţa dată de unitate.

Citiți și:  Un actor homosexual și negru a fost condamnat de un juriu pentru că și-a înscenat un atac „rasist” asupra sa

minister interne

Simbolul care poate fi considerat “fascist” fără prea mari probleme (în aceeaşi măsura în care şi svastica este tot un simbol antic solar, apărut cu mii de ani înaintea naţional-socialismului german, cu care este totuşi în general asociată) apare şi pe stema Ministerului Afacerilor Interne.

Ordonanta de urgenţă nr. 31 din 2002 are ca obiect ”interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii”, fără a se face însă referire şi la legionarism, “omisiune” care se pare că va fi “remediată” la cererea liderului PNL, Crin Antonescu. Sursa: FrontPress.ro

+haz

stamma

2

1

politie-sigla

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Austria: Polițiștii s-au dat de partea poporului și cer guvernului să anuleze vaccinarea obligatorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.