Apusul LIBERTATII? “Discriminarea” interzisa in noua Constitutie

După ce doi parlamentari liberali au cerut interzicerea cuvântului “rom” în Constituţie, un al membru marcant al PNL doreşte să îngroape libertatea de exprimare prin scoaterea în afara legii a “discriminării”.

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, marţi, un amendament propus de senatorul PNL Tudor Chiuariu, prin care sunt completate în legea fundamentală criteriile pentru care este interzisă discriminarea, inclusiv culoare, orientare sexuală sau trăsătură genetică. Nu se aduce însă vorba şi despre aşa-numita “discriminare pozitivă” care dezavantajează românii majoritari în faţa diverselor minorităţi, tocmai pe motivele invovate.

Membrii Comisiei au adoptat, cu 18 voturi “pentru” şi două voturi “împotrivă”, amendamentul depus de Chiuariu, la articolul 4, alineatul 2, astfel: “România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi. Orice discriminare bazată pe sex, culoare, origine etnică sau socială, trăsătură genetică, limbă, credinţă sau religie, opinii politice sau de altă natură, apartenenţa la o minoritate naţională, avere, naştere, dizabilităţi, vârstă sau orientare sexuală este interzisă”.

Citiți și:  România primește o grea lovitură de la Comisia Europeană! Decizie SOC

În forma actuală a Constituţiei, acest alineat prevede: “România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială”.

Tudor Chiuariu a îndeplinit funcția de ministru al justiției în Guvernul Tăriceanu (aprilie – decembrie 2007). În 2012 a fost ales senator în Parlamentul României şi este Preşedinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României. Sursa: FrontPress.ro

tudor chiuariu 400x

LASA UN COMENTARIU