Apelul unui medic din prima linie! REGULA 2020 trebuie aplicată sub sfințenie. „Vom muri pe capete”!

Alexandru Sava este medic la Spitalul din Carei, județul Satu Mare, și face un apel la români să păstreze regulile de distanțare sociale și să poarte mască de protecție.

„Vom muri pe capete, din cauza inconștienței. Doar voi ne puteți ajuta! Fiți responsabili. Mască, distanțare și spălatul riguros al mâinilor. Încercăm să limităm și noi ceva?!”, este mesajul medicului.

Sava mai spune că regula 2020, este una care trebuie respectată de toți cei care vor să se ferească de noul coronavirus. Suntem pe prag de val 2. Virusul e aici, se transmite comunitar. Sunt convins că trec zilnic pe lângă zeci de pacienți asimptomatici, majoritatea fără mască, fără măsuri de distanțare socială, experiența ultimelor zile mi-au dovedit asta. Vă rog, respectați numărul 2020 (anul curent): 20 de secunde minim de spălat pe mâini cât mai frecvent, 2 metri distanță minimă și 0 toleranță față de nepurtarea măștii în zonele aglomerate”, a mai adăugat medicul.

În prezent, 293 de români se află la terapie intensivă. De asemenea, în spitalele din linia întâi, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.179. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 293 de pacienți.

Din nefericire, județul Cluj a ajuns pe un nefericit loc la șase la capitolul persoanelor infectate, doar în ziua de miercuri fiind infectate un număr de 46 de persoane, dintre care opt sunt angajați la Primăria Cluj Napoca. Primarul Clujului, Emil Boc spune că lucrurile sunt sub control. ”Primăria Cluj Napoca are 3.172 de angajați, avem opt cazuri de COVID confirmate și vă asigur că prima atitudine a fost de responsabilitate și calm. Facem un apel la responsabilitate și calm.

Ce avem de făcut? Să urmăm procedurile legale: când există caz pozitiv se face anchetă, se stabilesc simptome, și se izolează la domiciliu. Toți cei opt colegi se simt bine, nu au probleme. Alți colegi se află în izolare la domiciliu. Am discutat cu autoritățile sanitare, nu există testare în masă. Toți vorbesc vrute și nevrute, dar un singur lucru este clar legea și responsabilitatea sunt clare”, a spus Boc.

Printre cei care sunt infectați de la Primăria Cluj Napoca, sunt director Direcției Tehnice, Virgil Poruțiu și șefa Serviciului de Achiziții.

Evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *