Apel pentru Kovesi! Dezvăluiri de ULTIMA ORA din culisele negocierilor

Apel important în favoarea lui Kovesi. Fosta șefă a DNA se află la un singur pas de a obține funcția pe care și-o dorește. Aceasta este susținută de către europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE.

Acesta a făcut un apel la Consiliul European. Mureșan solicită „să ţină cont de evaluarea comisiei de experţi independenţi europeni, precum şi de audierea şi votul din două comisii de specialitate ale Parlamentului European şi să confirme cât mai rapid desemnarea doamnei Kövesi drept procuror-şef european”.

„Parlamentul intră în negocieri cu o poziţie puternică, în timp ce Consiliul intră cu o poziţie slabă. Parlamentul European a avut o audiere publică, urmărită de sute de mii de cetăţeni, şi două voturi în comisiile de specialitate, ambele câştigate de candidatul român.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

În Consiliu, a avut loc doar un vot de probă, la nivel tehnic. Ea este singurul nostru candidat. Echipa de negociatori a Parlamentului European are un mandat clar şi fără spaţiu de manevră: să apere candidatul care a câştigat în Parlament şi să se impună în negocierile cu Consiliul”, a mai spus liberalul.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.