Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

A apărut telefonul care nu poate fi interceptat

blackphone

Poreclit „telefonul Snowden“ , Blackphone are capacitatea de a efectua şi primi apeluri fără a fi interceptat.

Dispozitivul este atât de sigur încât nu permite operatorilor telecom sau aplicaţiilor să preia date personale – chintesenţa oricărei aplicaţii, reţele de socializare sau companii de date.

„Suntem prima companie de comunicaţii din lume care a construit o companie evaluată la peste 2 mld. dolari fără a prelua date de la clienţi“, este afirmaţia plină de mândrie a lui Mike Janke, CEO-ul Silent Circle, producătorul telefonului.

Dispozitivul este tocmai antiteza a ceea ce au devenit smartphone-urile moderne şi, cum era de aşteptat, prelucrătorii de date giganţi precum Facebook şi Google nu sunt fani ai Blackphone, potrivit lui Janke.

Smartphone-urile sau mai exact utilizatorii care generează datele valoroase au devenit nişte afaceri uriaşe pentru o mulţime de companii IT. „Există 16.000 de companii de date mari în lume şi sunt 112 milioane de aplicaţii care preiau în fiecare zi peste 20 de bucăţi de date pe oră“, dezvăluie Janke.

„Facebook înmagazinează 34 de bucăţi de date la fiecare 58 de minute din telefonul tău. Lista ta de contacte – au fiecare bucăţică din ea; istoricul căutărilor, locaţia ta, cuvintele cheie din e-mailul tău – dacă scrie «pantofi pentru soţia mea», o colectează“, spune acesta.

Chiar şi o aplicaţia ca Angry Birds ia 19 bucăţi de date pe oră, fie că foloseşti aplicaţia sau nu. 98% din veniturile Google provin din aceste date, în timp ce producătorii de smartphone-uri îşi echipează telefoanele cu câte şase aplicaţii ce nu pot fi şterse care pot prelua până la 36 de bucăţi de date.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Un comentariu

  1. Un telefon ideal pt. coruptii ,(a se citi politicienii indiferent de culoare,)care ne conduc :)

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.