Aparent, ungurii de la CNCD nu stiu ce inseamna “peiorativ”

Istvan Haller, purtatorul de cuvant de la CNCD face urmatoarea afirmatie:

“Apare problema de discriminare doar dacă se utilizează în termeni peiorativi, de exemplu «nişte ţigani au furat nu ştiu ce» şi aşa mai departe. În acel caz, putem să constatăm că reprezintă o discriminare, ca şi cum s-ar zice despre nişte români că au furat ceva, când apartenenţa etnică nu are nicio relevanţă. Este mai politicos să folosim termenul de rom, dacă aşa doreşte comunitatea, aşa cum şi mie îmi place mai mult dacă sunt numit maghiar şi nu ungur. Dar vă daţi seama că dacă cineva mă numeşte ungur nu mă supăr. E vorba doar de o modalitate mai elegantă de a numi o comunitate, aşa cum doreşte comunitatea respectivă şi nu cum doresc cei din afara comunităţii.” sursa

Ei bine, eu ma supar cand nu se spune CINE A FURAT. Ma supar pentru ca, din nefericire, eu sunt etnic român cu cetatenie română. Prin urmare, daca spune prompterista “niste romani au furat” si aia sunt tigani toata ziua, nu mi se pare corect. Si nu mi se pare corect tocmai pentru, vorba maghiarului de la CNCD, apartenenta etnica nu are nici o relevanta. E corecta logica?

Citiți și:  POLITISTI UMILITI IN PROPRIA MASINA DE TREI TIGANI INTERLOPI / VIDEO HALUCINANT

Si, daca este sa urmarim logica maghiarului purtator de vorbe pentru discriminati, ar trebui sa nu mai auzim nici stiri despre “niste italieni au furat”, “niste belgieni au violat copii” si asa mai departe. Pentru ca si aia apartin unei etnii si, dupa logica lui Istvan, n-are nici o relevanta.

Prin urmare, si pentru a fi politically correct, propun ca stirile sa sune asa: Neşte oameni au furat/violat/etc. A trecut un om pe langa calea ferata si a plecat acasa cu o caruta de cabluri. Neşte cetăţeni au fost prinsi sub daramaturi in timp ce furau ca prostii armatura din fier de la o cladire. Niste personaje apartinand rasei umane s-au constituit intr-un clan si s-au ocupat cu proxenetismul, traficul de persoane, traficul de droguri, cersetorie, camatarie si taxa de protectie.

Pai nu? Atunci as fi de acord sa nu se mai foloseasca nici macar peiorativ cuvantul tigan. Dar, pana atunci, cand toti tiganii care fura sunt prezentati drept romani, nu tine vrajeala cu explicatiile astea.

Citiți și:  CUM ÎȘI ȘANTAJA EMI PIAN VICTIMELE! CONVORBIREA DINTRE INTERLOP ȘI UN MARTOR CARE NU I-A PLĂTIT LA TIMP DOBÂNZILE

Numa’ zic.

aOq473r_460sa

PS: Domnu’ Istvan, am si eu o intrebare. De ce nu va place sa vi se spuna “ungur” si preferati “maghiar”? Stiu ca in ungureste se scrie Magyarország, dar toata lumea stie ca e Ungaria/Hungary. Si ma refer la nivel international, nu doar particular cum e la noi cu tiganii (care-s cunoscuti drept gitanes in Franta si gipsy in rest – exceptand India unde-s cunoscuti drept indieni). Nu de alta, dar pe masini aveti bulina cu “H”, la fel cum e si simbolul de pe numarul de la masina.

Si mi se pare corect ca noua sa ni se zica ROMANI pentru ca bulina noastra pe masina e cu RO, spre deosebire de RROMA sau TIGANI care au bulina pe masina in functie de tara din care au… “cumparat” masina.

Sursa: Sebastian Bargau

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile