Anunțul zilei de la Moscova: Putin a dat ORDINUL

Vladimir Putin a dat ordinul chiar acum. Anunțul zilei în plin război vine de la Moscova! Rusia a decis să își încetinească ofensiva în Ucraina. Care este motivul invocat de autorități?

Vladimir Putin a dat un ordin de ultimă oră. E răsturnare completă de situație după trei luni de război care pare a fi fără sfârșit.

Anunțul a fost făcut în urmă cu doar câteva momente de ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Potrivit oficialul rus, Moscova a decis să încetinească ofensiva în Ucraina în mod deliberat, pentru a permite evacuarea civililor, scrie Reuters.

Astfel, atacurile au încetat, iar mai multe coridoare umanitare sunt create chiar la momentul actual. Ministrul rus susține că decizia a fost luată pentru a evita victime în rândul populației civile, având în vedere riscurile de până acum.

Citiți și:  Kremlinul susține că Vladimir Putin e un vizionar mondial: 'A pregătit activ Rusia pentru foametea din lume'

„Sunt declarate încetări ale focului şi sunt create coridoare umanitare pentru a scoate oamenii din aşezările încercuite. Desigur, asta încetineşte ritmul ofensivei, dar acest lucru este făcut în mod deliberat pentru a evita victime în rândul populaţiei civile”, a declarat Serghei Şoigu pentru agenţia de presă rusă RIA.

Rusia a bombardat un depozit de arme din Ucraina
Menționăm faptul că anunțul privind încetarea focului vine după ce anterior, Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat marţi că forţele ruse au lovit un depozit de arme.

Acesta era situat în regiunea separatistă Doneţk, din estul Ucrainei, iar potrivit sursei citate în depozitul respectiv au fost erau stocate proiectile pentru obuziere M777 produse în Statele Unite.

Citiți și:  A schimbat foaia: Patriarhul Kiril, MESAJ fulger

Publicația Reuters nu a putut verifica însă din surse independente informațiile venite de la Moscova privind bombardarea depozitului cu arme.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.