“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Anunțul momentului pentru toți cei vaccinați cu Pfizer! Ce se întâmplă cu a treia doză

covid 19 vaccine virus bk 1500 871 1200x600 1

Pfizer vine cu vești importante în ceea ce privește cea de-a treia doză de vaccin. Potrivit presei internaționale, compania a depus la autorităţile de reglementare datele iniţiale ale unui studiu clinic pentru autorizarea rapelului.

Anunțul momentului pentru toți cei vaccinați cu Pfizer! Ce se întâmplă cu a treia doză
Luni, Pfizer și BioNTech au anunțat că au depus datele inițiale ale unui studiu clinic în faza timpurie pentru autorizarea celei de-a treia doză de vaccin. Potrivit companilor, a treia doză a arătat un nivel semnificativ mai ridicat al anticorpilor de neutralizare a virusului iniţial SARS-CoV-2, comparativ cu primele două doze, precum şi împotriva variantelor Beta şi Delta, arată Reuters.

Pfizer a citat un studiu care arată că eficacitatea vaccinului său scade de la 96% la 84% la patru luni de la vaccinare. Unele ţări, printre care Israelul, au pus deja în practică planurile de a administra doze de rapel.

Cu toate acestea, decizia câtorva ţări bogate de a cumpăra doze de rapel a provocat nemulţumirea activiştilor din domeniul sănătăţii şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a cerut un moratoriu pentru rapeluri până cel puţin la sfârşitul lunii septembrie.

S-a dat undă verde administrării unei a treia doze pentru persoanele cu sistem imunitar compromis
Săptămâna trecută, autorităţile de reglementare din SUA au autorizat administrarea unei a treia doze de vaccinuri Covid-19 de către Pfizer-BioNTech şi Moderna pentru persoanele cu sistem imunitar compromis, care sunt susceptibile să aibă o protecţie mai slabă din partea vaccinurilor cu două doze.

Datele studiului vor fi trimise către Agenția Europeană pentru Medicamente, dar și altor autorități de reglementare în următoarele săptămâni. Aceştia au spus că rezultatele unui studiu în stadiu târziu referitor la eficacitatea unei a treia doze sunt aşteptate în curând.

Cine va face a treia doză
CNCAV anunță că Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a dat undă verde administrării celei de a treia doză de vaccin Pfizer și Moderna pentru persoanele cu imunosupresie severă, subliniind că imunitatea acestora va crește semnificativ după încă o doză.

În ceea ce privește restul persoanelor, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente spune că, în acest moment, nu este nevoie de încă o doză de vaccin pentru cei care au făcut deja schema completă, deoarece aceste persoane au un grad de protecție suficient de mare.

„La data de 12 august, Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a modificat autorizaţiile de utilizare în regim de urgenţă pentru vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Spikevax/ Moderna, pentru a permite administrarea unei doze suplimentare la persoanele cu imunosupresie puternică, în mod special pentru cele care au suferit un transplant sau care au fost diagnosticate cu boli care generează un nivel echivalent de imunodeficienţă. Celelalte persoane care au efectuat schemă completă de vaccinare nu au nevoie de rapel”, a precizat CNCAV.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.