“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ANUNTUL momentului pentru toată Europa! Serghei Şoigu a inceput negocierile

drapel rusia.q53bho0mkx

Vestea momentului pentru toată Europa! Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a discutat luni la telefon cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, despre securitatea Centralei Nucleare ucrainene Zaporijjea, aflată sub controlul armatei ruse, în sudul Ucrainei, vizată de bombardamente, relatează AFP

„Serghei Şoigu a purtat negocieri la telefon cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, cu privire la condiţiile unei funcţionări securizate a Centralei Nucleare Zaporijjea”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Centrala Nucleară Zaporijjea, care cea mai mare din Europa, a fost cucerită la începutul lui martie de către armata rusă, după lansarea ofensivei ruse la scară mare în Ucraina, la 24 februarie.

Rusia și Ucraina se acuză reciproc de bombardamentele de la centrala Zaporojie
De la sfârşitul lui iulie, mai multe bombardamente, de care cele două părţi se acuză reciproc, au vizat instalaţia, alimentând temeri cu privire la o catastrofă nucleară şi conducând, joi, la organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, convocată de Rusia.

Kievul acuză Moscova de faptul că foloseşte centrala ca bază de atac şi depozit de material militar.

Ucraina, susţinută de către aliaţii săi din Occident, îndeamnă la o demilitarizare a zonei centralei şi la retragerea forţelor ruseşti.

Oficialii au discutat și despre exploziile de la închisoarea Olenivka din Donețk
Şoigu şi Guterres au discutat luni şi despre explozii care au avut loc, la sfârşitul lui iulie, la Închisoarea Olenivka, în regiunea separatsită ucraineană Doneţk, în estul Ucrainei, în care au fost ucişi zeci de deţinuţi ucraineni.

Kievul acuză Moscova de masacrarea acestor deţinuţi. Moscova dezminte acuzaţiile şi acuză, din contră, că armata ucraineană a bombardat tabăra de prizonieri.

Rusia vrea încetare a focului în jurul centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei
Potrivit unor informații apărute luni în presa internațională, Rusia a sugerat o încetare a focului în jurul centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei, relatează DPA.

„Conducerea Naţiunilor Unite şi diplomatul şef al UE nu ar trebui să vorbească despre demilitarizare, ci despre introducerea unui încetări a focului”, a declarat Vladimir Rogov, reprezentant al autorităţilor de ocupaţie ruse pentru agenţia de presă de stat rusă Ria Novosti.

Zaporojie este un pericol de dezastru nuclear la scară mondială
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat săptămâna trecută asupra unui potenţial dezastru nuclear şi a cerut ca zona să fie demilitarizată.

Duminică, 42 de ţări au cerut ca Rusia, care în prezent ocupă centrala nucleară, să o predea Ucrainei. Cererea a fost făcută în numele UE, precum şi al SUA, Marii Britanii, Norvegiei, Australiei, Japoniei, Noii Zeelande şi al altor ţări.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.