ANUNTUL momentului pentru persoanele vaccinate din România! Cine NU are nevoie de a treia doză

Este informaţia cea mai importantă a momentului pentru românii care au fost deja să se vaccineze împotriva COVID-19 cu schema completă. Şeful DSU, Raed Arafat, explică faptul că unii dintre ei nu mai trebui să vină şi pentru a treia doză.

Potrivit ultimelor raportări oficiale, de vineri, mai bine de 5,5 milioane de români s-au imunizat deja cu schema completă de vaccinare împotriva noului coronavirus.

“Omul nu are nevoie de ea dacă este în această situație”
Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat vineri, la Digi24, ce persoane nu mai au nevoie şi de o a treia doză în acest moment.

Este vorba despre românii vaccinaţi cu două doze şi care au trecut şi prin boală, spune Arafat.

“Vaccinul nu are contraindicații la a treia doză, dar omul nu are nevoie de ea dacă este în această situație”, a precizat acesta.

Raed Arafat spune că ar fi totuşi important ca aceste persoane să-şi facă un test de anticorpi.

Asta nu înseamnă totuşi că Arafat nu este în favoarea celei de-a treia doze de vaccin, el afirmând că aceasta este o soluţie bună de protecţie pentru cei vaccinaţi complet, chiar şi dacă testul de anticorpi arată că sunt protejaţi.

România este mult sub media mondială la vaccinare!
Şeful DSU a mai indicat că România se află sub media europeană, dar şi sub cea mondială, atunci când vine vorba despre vaccinarea populaţiei.

“Media de vaccinare pe plan mondial este de 45%. România este sub ea. Nu media europeană, media europeană este mult mai sus.

Noi sutem undeva pe la 30 – 30 şi ceva la sută. Media mondială – care include Africa, Asia, toată lumea – este 45%”, a mai declarat acesta, vineri.

Sursa: capital.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu