ANUNTUL momentului pentru persoanele vaccinate din România! Cine NU are nevoie de a treia doză

Este informaţia cea mai importantă a momentului pentru românii care au fost deja să se vaccineze împotriva COVID-19 cu schema completă. Şeful DSU, Raed Arafat, explică faptul că unii dintre ei nu mai trebui să vină şi pentru a treia doză.

Potrivit ultimelor raportări oficiale, de vineri, mai bine de 5,5 milioane de români s-au imunizat deja cu schema completă de vaccinare împotriva noului coronavirus.

“Omul nu are nevoie de ea dacă este în această situație”
Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat vineri, la Digi24, ce persoane nu mai au nevoie şi de o a treia doză în acest moment.

Citiți și:  Arafat recunoaste: Pot fi DEMIS oricând!

Este vorba despre românii vaccinaţi cu două doze şi care au trecut şi prin boală, spune Arafat.

“Vaccinul nu are contraindicații la a treia doză, dar omul nu are nevoie de ea dacă este în această situație”, a precizat acesta.

Raed Arafat spune că ar fi totuşi important ca aceste persoane să-şi facă un test de anticorpi.

Asta nu înseamnă totuşi că Arafat nu este în favoarea celei de-a treia doze de vaccin, el afirmând că aceasta este o soluţie bună de protecţie pentru cei vaccinaţi complet, chiar şi dacă testul de anticorpi arată că sunt protejaţi.

România este mult sub media mondială la vaccinare!
Şeful DSU a mai indicat că România se află sub media europeană, dar şi sub cea mondială, atunci când vine vorba despre vaccinarea populaţiei.

Citiți și:  Arafat, AVERTISMENT sumbru pentru agenții economici. NEWS ALERT

“Media de vaccinare pe plan mondial este de 45%. România este sub ea. Nu media europeană, media europeană este mult mai sus.

Noi sutem undeva pe la 30 – 30 şi ceva la sută. Media mondială – care include Africa, Asia, toată lumea – este 45%”, a mai declarat acesta, vineri.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *