ANUNTUL MOMENTULUI pentru parinti! Anisie modifica ORARUL elevilor din septembrie

Pentru anul şcolar 2020-2021, numărul de ore la clasa pregătitoare se va reduce, a anunțat joi, la Parlament ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

„Aseară a fost aprobată în şedinţa de Guvern o Ordonanţă de urgenţă prin care am prorogat aplicarea modificării numărului de ore la clasă pentru toate clasele şi vom începe anul acesta şcolar cu clasa pregătitoare. Deci, începând cu clasa pregătitoare vom reduce numărul de ore la clasă şi vom prezenta noile planuri-cadru pentru învăţământul primar. În curând, specialiştii din cadrul Ministerului Educaţiei vor prezenta aceste noi planuri-cadru, le vom pune în dezbatere publică”, a afirmat Anisie.

„Am analizat modalităţile în care am putea redeschide unităţile de învăţământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem ţin cont de recomandările Ministerului Sănătăţii. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la şcoală şi alţii vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcţie de situaţia epidemiologică”, a mai declarat ministrul.

Conform lui Anisie, unul dintre scenariile luate în calcul era să înceapă şcoala normal, „dar nu e cazul de situaţie normală”, iar dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continue învăţarea online.

Referitor la nemulţumirile exprimate de elevi în legătură cu educaţia online, ministrul a declarat că vor fi organizate cursuri de formare pentru profesori, „pentru a îmbunătăţi ceea ce s-a făcut”.

Vacanţa de vară ar putea fi scurtată, în noul an şcolar 2020-2021 ar începe cu două săptămâni mai devreme

Legea 109/2020 modifică și completează două articole din Legea nr 1/2011 și prevede următoarele: „Ministerul Educației și Cercetării asigură elevilor și profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive și acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale, Platformei școlare de elearning și a altor platforme educaționale agreate.” Asttfel, elevii vor fi dotați cu tablete și laptopuri.

Ministerul Sănătăţii va decide dacă la revenirea la cursuri elevii vor purta măşti, a declarat miercuri ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Ea a amintit că potrivit legii este stabilită obligativitatea purtării măştii.

Evz.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *