Anunțul momentului la nivel global! Undă de șoc în toată lumea: Cinci mari puteri s-au pus de acord

Anunțul momentului la nivel global! O nouă forță mondială apare. Astăzi se stabilesc toate detaliile. Cine sunt cele cinci puteri care și-au unit forțele? Rusia e una dintre ele.

Apare o nouă forță mondială. Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud pun astăzi la punct toate detaliile. Cele cinci mari puteri ale globului se reunesc astăzi în cadrul celui de-al 14-lea summit BRICS.

Summit-ul este programat joi, dar și vineri și este găzduit în format de video-conferință de către China. În ceea ce privește discuțiile care vor fi purtate de cele cinci țări, acestea vizează cooperarea economică, culturală, umanitară, dar și politică.

În același timp, BRICS va discuta și despre problemele globale și regionale. La summit-ul BRICS se mai discută și despre reducerea rolului dolarului american în tranzacțiile financiare dintre statele membre, având în vedere faptul că Rusia, lovită de un val de sancțiuni occidentale testează deja mecanisme alternative de plată.

Noi puteri mondiale vor să se alăture BRICS
În cadrul evenimentului organizat joi, președintele Chinei, dar și președintele rus, Vladimir Putin vor prezenta mai multe mesaje în condițiile în care Argentina și Arabia Saudită sunt și ele interesate să adere la BRICS.

Citiți și:  ALERTA Se schimbă harta Europei! Anunțul venit chiar acum!

Și alți noi candidați sunt pe listă. Printre ei se numără Bangladesh, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Uruguay, Indonezia, Kazahstan, Nigeria și Thailanda.

Menționăm faptul că încă de ieri, la ceremonia oficială de deschidere a Forumului de afaceri BRICS, președintele Chinei, Xi Jinping a vorbit despre importanța solidarității și deschiderii, într-un moment în care „lumea se confruntă cu schimbări drastice nevăzute în ultimul secol”.

Totodată, el a vorbit și despre criza din Ucraina, fără a lansa însă nicio critică la adresa Rusiei.

„Criza din Ucraina este un alt semnal de alarmă pentru toată lumea, care reamintește că credința oarbă în așa-numita ‘poziție de forță’ și încercările de a extinde alianțele militare, de a căuta propria securitate în detrimentul celorlalți, nu vor face decât să conducă la o dilemă de securitate”, a arătat Xi Jinping.

Planurile Chinei la nivel global
În același timp, liderul de la Beijing a mai subliniat și faptul că țările dezvoltate trebuie să adopte politici economice responsabile. În acest mod, susține el, pot fi evitate efectele negative asupra politicilor.

Citiți și:  Se construiește noua ordine mondială? ANUNTUL lui Lavrov

„Politizarea economiei globale și transformarea ei într-un instrument sau în armă, impunând sancțiuni utilizând de poziția din sistemele financiare și monetare internaționale, nu va face decât să afecteze propriile interese și pe ale altora, provocând suferință întregii lumi”, a arătat Xi Jinping.

La ceremonia de miercuri, președintele Chinei a făcut și un apel la un angajament pentru deschidere, integrare, dar și incluziune. El a menționat faptul că globalizarea economică este o „tendință istorică de neoprit”.

În acest sens, China urmează să aprofundeze deschiderea economiei interne și să dezvolte noi sisteme pentru o economie deschisă cu standarde mai înalte. În același timp, Beijingul va continua să promoveze un mediu de afaceri internaționalizat, bazat pe piață și pe lege, a mai spus el.

Menționăm faptul că la summit-ul BRICS de joi, președintele Vladimir Putin va participa și el.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *