Anunțul momentului despre dosarele de pensie. Va începe de azi

Vești bune pentru pensionarii din România. Începând cu ziua de vineri, 26 februarie, începe evaluarea dosarelor de pensii, adică, mai exact primul pas spre recalcularea pensiilor. Ministrul Muncii, Raluca Turcan a dat marea veste.

Raluca Turcan vine cu vești bune pentru români. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul Muncii a anunțat că noul soft care va ajuta la evaluarea dosarul de pensii din toată țara urmează să fie folosit începând cu data de mâine.

Totodată, ministrul a mai adăugat că a participat la o demonstrație a noului soft, unde s-au parcurs toți pașii pentru operațiunea de evaluare a unui dosar de pensie.

„✅ Noul soft care va colecta datele din toate cele aproape 5 000 000 de dosare din sistemul public de pensii va fi folosit, începând de mâine, în procesul de evaluare a dosarelor din toată țara.

➡️ Am participat astăzi, alături de echipa Casei Naționale de Pensii și de reprezentanții tuturor caselor teritoriale de pensii, la o demonstrație a modului în care funcționează noul soft și am parcurs, împreună, câțiva dintre pașii pe care îi presupune operațiunea de evaluare a unui dosar”, a scris Raluca Turcan pe facebook.

820 de dosare au fost deja evaluate
Ministrul Muncii a mai adăugat că au fost deja evaluate 820 de dosare de pensii în etapa de testare a softului, iar în termen de un an, este posibil ca toate dosarele de pensii să fie evaluate. Totodată, ministrul a mai adăugat că s-au identificat și soluții și de asemenea i-a îndemnat pe toți colegii să fie riguroși în munca pe care o vor depune.

Raluca Turcan a mai adăugat că noul soft include și o matrice, care ajută la colectarea detaliată a datelor, lucruri care vor fi necesare ulterior în recalcularea pensiei fiecărui beneficiar în parte.

„➡️ De altfel, în etapa de testare a softului au fost deja evaluate 820 de dosare și ne-am propus ca, în termen de un an, cu efortul susținut al colegilor din casele de pensii din țară, să ducem la bun sfârșit întregul proces de evaluare.

➡️ Am identificat, de asemenea, soluții pentru suplimentarea personalului necesar procesului de evaluare, pentru că această procedură nu trebuie să afecteze activitatea curentă a caselor și nici efortul de recuperare a restanțelor în recalcularea dosarelor.
I-am îndemnat pe toți colegii din casele teritoriale de pensii să fie riguroși în munca pe care o vor depune, pentru că de acuratețea datelor introduse va depinde pensia pe care o vor primi, lună de lună, milioane de beneficiari, după recalculare.

✅ De altfel, softul include o matrice de colectare detaliată a datelor din aceste dosare tocmai pentru a permite, ulterior, recalcularea pensiilor în funcție de formula pe care o va stabili noua lege, după dezbaterea ei în Parlament. În paralel cu identificarea soluției tehnice pentru colectarea datelor – softul prezentat astăzi, avansăm cu proiectul legislativ de reformă a sistemului public de pensii, aflat acum în lucru la Ministerul Muncii”, a mai scris Raluca Turcan.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!