fbpx
GENERAL

Anunţul momentului de la Guvern pentru milioane de romani. Breaking news

Breaking News Alert

Mesaj important pentru românii care locuiesc la bloc, din partea Guvernului României! Ce se va întâmpla în această iarnă? Premierul Nicolae Ciucă a fost extrem de clar în declaraţii.

Mesaj extrem de important pentru milioane de români!

Românii care locuiesc la bloc nu vor tremura de frig în case la iarnă, promite premierul Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis tuturor românilor care locuiesc la oraş şi sunt conectaţi la sistemele centralizate de încălzire că nu trebuie să-şi facă griji pentru această iarnă. Nimeni nu va sta în frig în lunile ce vor urma.

Şeful Guvernului a dat asigurări că banii vor fi distribuiţi în cel mai scurt timp din fondul de rezervă, după analiza nevoilor fiecărei localităţi

“Va urma să avem o analiză pe fondurile de la bugetul de rezervă și în funcție de nevoile fiecărei localități în parte vom distribui banii. În timp foarte scurt.

Vom avea o ședință de Guvern pentru a vedea cum se împart la rectificare banii de la fondul de rezervă”, a declarat, marţi, premierul Nicolae Ciucă.

Critici la adresa vitezei cu care se construiesc autostrăzile în România
Tot astăzi, prim-ministrul a comentat şi pe tema marilor proiecte de infrastructură din România. Nicolae Ciucă a criticat viteza cu care se lucrează la drumurile din ţara noastră, adăugând că atunci când autorităţile asigură partea financiară, constructorul ar trebui să nu mai prezinte întârzieri.

“Suntem aici azi pentru că acesta e unul dintre motivele pentru care vrem să vedem că proiectele de infratructură mare că au ritm și pot să se încadreze, așa cum au fost la semnarea contractelor.

Nu putem spune că suntem mulțumiți. În schimb, putem spune că suntem deciși să vedem stadiul fiecărui proiect în parte.

Eu consider că e normal ca atunci când noi asigurăm partea financiară, constructorul să se ocupe. Să nu mai avem aceste întârzieri”, a precizat şeful Guvernului.

Contre pe tema termoficării la nivelul Capitalei
În altă ordine de idei, zilele trecute, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi noul ministru al Finanţelor, Adrian Câciu, se contrau pe tema termoficării în Bucureşti.

În timp ce Adrian Câciu îl acuză pe edilul Bucureștiului că nu este un bun gospodar şi că a ajuns din nou în situația de a cere bani pentru termoficare de la bugetul de stat, Nicușor Dan explică pe larg toată situația existentă la nivelul Primăriei Capitalei.

Nicușor Dan susține că în 10 decembrie se va întâmpla pentru prima dată ca Primăria Capitalei să plătească toţi banii pe care s-a angajat să îi plătească către Termoelectrica.

„În acel moment, 10 decembrie, nu vom mai avea datorii ale Primăriei Bucureşti către Termoenergetica. Şi, de asemenea o noutate, în sfârşit se plătesc cei 950 de milioane de lei subvenţie integral, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii ani. Au fost ani în care s-au plătit 500 de milioane, 600 de milioane, şi de acolo toate problemele cu care ne confruntăm noi azi”, a susținut Nicușor Dan.

El a arătat că factura lunară care va trebui plătită nu o să mai fie de nivelul 120-130 de milioane, o să fie de nivelul 250 de milioane.

„Noi primim de la Guvern în fiecare lună între 300 şi 350 de milioane, subvenţia la transportul public este cam 100 de milioane, deci numai aceste două subvenţii ar depăşi banii pe care îi primim de la Guvern. De aceea este important ca noi în cursul lunii decembrie, împreună cu Guvernul, să avem o predictibilitate a sumelor pe care le vom primi ca ajutor de la Guvern pentru subvenţionarea căldurii”, a arătat acesta.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.