Anunțul EXPLOZIV care afectează toți românii: Guvernul pregătește pe ascuns noi taxe și impozite. Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie

„Cât timp voi fi prim-ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România,” declarase Viorica Dăncilă la momentul învestirii sale în funcție. Totuși, se pare că prim-ministrul e pe cale să-și încalce promisiunea.

Florin Câţu, senator PNL, susţine că Executivul ar urma să aprobe în următoare şedinţă un OUG cu peste 60 de articole, care ar cuprinde majorări de taxe pentru fiecare sector din economie.

Potrivit HotNews.ro, mai mulţi reprezentanţi ai mediului de afaceri spun că ar fi primit informaţii despre majorări de taxe şi noi impozite din 2019 , care vor fi aprobate joi, cu câteva zile înainte de finalul anului, fără consultare şi dezbatere publică.

Reprezentanţii mediului de afaceri cred că Ministerul Finanţelor vrea să vină cu aceste modificări fiscale, chiar pe final de an, deoarece are mari probleme în elaborarea bugetului pe 2019.

„Probabil nu sunt în stare să facă bugetul. E aruncată discuţia cu impozitul pe cifra de afaceri de 5% la companiile care fac distribuţie de energie, care provoacă mare deranj pentru că avem preţuri reglementate, marjele sunt reglementate. Dacă tu nu permiţi creşterea preţului, pentru ce să mai munceşti?”, a declarat Gabriel Biriş, specialist în fiscalitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *