“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATI

ANUNTUL CUMPLIT facut in urma cu putin timp – DOLIU in lumea muzicala

viorel cosma

Viorel Cosma, unul dintre cei mai importanţi specialişti în muzica lui George Enescu s-a stins din viaţă în urmă cu puţin timp.

Anunţul trist a fost făcut de un prezentator TV: ”S-a stins din viaţă maestrul Viorel Cosma, unul dintre cei mai importanţi martori ai vieţii muzicale din secolul XX! Dumnezeu să îi aibă sufletul în grija Lui. Condoleanţe familiei.”, a fost mesajul transmis.

Muzicologul Viorel Cosma, unul dintre cei importanţi critici muzicali, specialist în muzica lui Enescu, a murit la vârsta de 94 de ani. A publicat peste 100 de volume, în limbile română, engleză, germană, rusă, japoneză, cu caracter istoriografic, monografic, lexicografic, precum şi ediţii de critică muzicală şi muzicologie-comparată. Cele 14 volume dedicate lui Enescu rămân unele dintre cei importante studii dedicate marelui compozitor.

Muzicolog, profesor, lexicograf şi critic muzical, Viorel Cosma a fost doctor în Muzicologie (1998), fiind distins cu Premiul Academiei Române (1974), premiul internaţional al criticii muzicale Artisjus din Budapesta (1984), premiile Uniunii Compozitorilor, cu Ordinele Coroana României, Steaua României, Steaua RSR, Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer (2003). – Sursa

VEZI SI: AMANUNTE SOCANTE despre DISPARITIA lui CODRUT MARTA – Ce a declarat la DNA un controversat om de afaceri

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.