GENERAL

Anunţul care pune Europa pe jar. Planul lui Putin pentru urmatoarea ţară pe care o va ataca

62245569

Atacurile din interiorul Transnistriei, o regiune separatistă a Republicii Moldova, au declanșat un val de temeri că Rusia este hotărâtă să-și extindă războiul dincolo de Ucraina. Potrivit The Times, Rusia va încerca să deschidă un nou front împotriva Ucrainei din Moldova, potrivit surselor militare ucrainene.

Controlul Republicii Moldova ar putea fi preluat de ruși, anunță The Times, care citează surse din serviciile secrete ale Ucrainei. Potrivit ultimelor semnale de alarmă, există o serie de indicii care conduc către aceeași concluzie: Kremlinul are un plan de invazie bine pus la punct pentru a ataca regiunea separatistă Transnistria desprinsă din Republicii Moldova fostă Sovietică.

Potrivit sursei citate, dacă Rusia ar ajunge să atace Moldova, scenariul catastrofal din regiunea Donbas s-ar putea repeta: „Rusia pregătește deja calea pentru preluarea Moldovei”, spune sursa menţionată.

„Credem că Kremlinul a luat deja decizia de a ataca Moldova”
Motivul principal ar fi deschiderea unui nou front împotriva Ucrainei în Moldova, care ar putea conduce totodată la anexarea Moldovei și mutarea trupelor ruse în portul ucrainean Odessa.

Există un „număr de indicatori” care indică un atac în viitorul apropiat asupra fostului stat sovietic, care are doar 3.250 de soldați în armata sa. O preluare cu succes ar duce la mutarea trupelor ruse în portul de la Marea Neagră Odesa, în Ucraina, dinspre vest.

Credem că Kremlinul a decis deja să atace Moldova. Soarta Moldovei este foarte importantă. Dacă ruşii vor începe să preia controlul, vom deveni o ţintă uşoară din punct de vedere militar, iar ameninţarea la adresa Ucrainei va fi existenţială.

Dacă Rusia recunoaşte independenţa Transnistriei, aceasta va fi o ameninţare directă şi o încălcare a integrităţii teritoriale a Moldovei. Aceasta va fi o repetare a „scenariului Donbas. Apoi vor furniza un număr mare de arme şi apoi vor să se alăture Rusiei, a spus sursa citată de The Times.

Publicația mai relatează că, dacă Federația Rusă va cuceri Moldova, atunci pot merge spre Odesa și pot încerca să ocupe teritoriile ucrainene din partea de vest.

Singura şansă a Moldovei să scape de Rusia este unirea de urgenţă cu România
Deoarece Vladimir Putin este suspectat că vrea să extindă invatia şi în Republica Moldova, fostul premier, Iurie Leancă, a delcarat că una dintre cele mai sigure metode de protecție este unirea cu România, intrând astfel sub umbrella protectoare a UE și NATO.

În schimb, Maia Sandu are o altă abordare cu privire la apărarea Republicii Moldova de pericolul rusesc, insistând asupra necesității unei armate puternice.

O armată puternică şi bine echipată oferă ţării libertate de acţiune, încredere în forţele proprii şi opţiuni strategice. Prin urmare, trebuie să depunem eforturi financiare şi logistice serioase pentru a construi o armata profesionistă, modernă şi dotată. Avem război chiar la graniţa noastră, deci înţelegem foarte bine acest lucru. În acest sens, Republica Moldova trebuie să preia experienţa altor state neutre de consolidare a forţelor sale armate, a declarat Maia Sandu.

Sursa: evz.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.