GENERAL

ANUNTUL ANULUI pentru milioane de pensionari! Iohannis a dat OK-ul

Se mareste varsta de pensionare 740x416 1

Este vestea începutului de an în România! Anunţ uriaş pentru pensionarii chinuiţi de lipsa banilor. Legea pensiilor s-ar putea schimba din temelii, în acest an, iar apoi ar putea urma chiar şi o creştere a pensiilor. Când s-ar putea întâmplă totul, mai exact?

În ce lună din 2022 s-ar putea schimba total Legea pensiilor?
Pensiile ar putea creşte din nou, exact în acest an, afirmă ministrul Muncii, Marius Budăi. Totul, după o modificare importantă la nivelul legislaţiei!

Totul pleacă de la dorinţa PSD, care spunea, la negocierile pentru coaliţia de guvernare, că îşi doreşte renegocierea PNRR. Iar acum, ministrul Marius Budăi afirmă că s-ar putea demara o serie de discuţii cu Comisia Europeană, în luna februarie, pentru majorarea procentului din PNRR acordat pensiilor, care este acum de 9,4% din PIB.

Social-democraţii insistă pentru majorarea acestui procent la 11%, pentru a se putea suporta o nouă majorare a pensiilor în 2022. Totul depinde însă de acceptul Comisiei Europene.

Ministrul Muncii îşi doreşte, dacă totul merge potrivit planului, să înceapă modificarea legislaţiei privind pensiile în luna mai, iar noua majorare a pensiilor să poată fi acordată efectiv din luna septembrie, transmite Antena 3.

Klaus Iohannis, de acord cu demararea negocierilor cu Comisia Europeană
Se pare că totul a fost posibil în urma unei întâlniri dintre preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Muncii, Marius Budăi, şi premierul Nicolae Ciucă, întâlnire ce ar fi avut loc acum câteva zile.

Atunci, Klaus Iohannis ar fi fost de acord să propună Comisiei Europene renegocierea procentului de 9,4% din PIB, din cadrul PNRR, pentru pensii, au precizat surse apropiate de aceste discuţii pentru Capital.

Săptămâna trecută, Marius Budăi explica faptul că Partidul Social Democrat vrea să renegocieze PNRR deoarece, prin plafonul de 9,4% din PIB agreat de Comisia Europeană pentru cheltuielile cu plata pensiilor, vârstnicii României „sunt condamnați la sărăcie”.

Ministrul Muncii a mai transmis atunci că premierul Nicolae Ciucă este de acord cu renegocierea procentului.

„Noi avem un angajament în ceea ce priveşte pensiile şi cred că o să-l discutăm în interiorul coaliţiei. (…) Nu sunt plafonate (pensiile – n.r.). În primul rând, am vorbit de la început, de când a fost constituită această coaliţie, de o optimizare a PNRR. În al doilea rând, nu plafonează Comisia Europeană niciun plafon în direcţia pensiilor.

Vom discuta şi cu specialiştii, să vedem. Este trecută acolo o contribuţie la Pilonul 2 care să rămână în continuare, nu avem nimic împotrivă, dar să nu fie prinsă în acest procent. Deci, există soluţii tehnice”, declara recent şi Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.