ANUNTUL ANM: Vremea se schimba radical incepand de maine

Vremea se schimbă radical. ANM a anunțat cum va fi vremea. Prognoza meteo. Meteorologii ANM au emis o avertizare în ceea ce privește starea vremii începând cu noaptea de vineri spre sâmbătă. Conform prognozei acestora, fenomenul meteo se va intensifica treptat pe parcursul nopții, urmând să cuprindă cea mai mare parte a țării pe parcursul zilei de sâmbătă.

Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă vânt puternic în întreaga ţară, de sâmbătă dimineaţă până luni la prânz. În zonele joase rafalele vor ajunge la 45 – 55 de kilometri la oră, iar în zonele montane la 80 – 90 de kilometri la oră, după cum transmite news.ro.

Astfel, s-a emis o informare de vânt puternic care intră în vigoare începând de sâmbătă dimineaţă. Până luni, la ora 10.00, vântul va sufla cu putere în întreaga ţară, rafalele ajungând la munte până la 90 de kilometri la oră.

Vântul se va intensifica treptat începând cu noaptea de vineri spre sâmbătă

„Din a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă (26/27 februarie) vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est şi la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (27 februarie) în cea mai mare parte a ţării. Duminică (28 februarie) şi luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice şi în zona de munte”, au transmis meteorologii.

Conform meteorologilor ANM, se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali se vor depăşi 80…90 km/h.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopţii de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), şi pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!