ANUNT pentru toţi românii care NU se vaccinează! Va fi mare scandal

Românii care aleg să nu se vaccineze au parte de vești importante. Două țări și-ar putea închide granițele pentru persoanele care nu se vor vaccina împotriva coronavirusului. Introducerea unui certificat de vaccinare anti-COVID va produce un scandal uriaș.

Anunţ pentru toţi românii care nu se vaccinează! Spania și Grecia insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE. Cele două țări, a căror economie este puternic dependentă de industria turismului, solicită acest tip de pașaport pentru relaxarea călătoriilor.

Joi, ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a afirmat că ţara sa insistă pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru crearea unui astfel de certificat care să ajute la revitalizarea deplasărilor, potrivit AFP.

“Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a declarat Arancha Gonzalez la postul de radio RNE.

Citiți și:  Locul 12 mondial la atletism, diagnosticată cu miocardită după vaccinarea cu a treia doză. Anunțul a fost făcut chiar de sportivă

Ea a precizat că emiterea unui astfel de document ar trebui coordonată la nivel european sau chiar la nivel mondial, adăugând că un certificat de vaccinare le-ar permite oamenilor să călătorească, aşa cum se întâmplă acum cu testele PCR.

Spania, dependentă de industria turismului, este una dintre ţările puternic lovite de restricţiile de călătorie introduse din cauza pandemiei de coronavirus.

Anunţ pentru toţi românii care nu se vaccinează. Grecia: Putem să relansăm turismul
La rândul său, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu pentru EurActiv, preluat de agenţia de presă elenă ANA, că prin introducerea în UE a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, “putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta”.

Citiți și:  Omicronul îi vânează pe vaccinați

“Voi susţine un astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână”, a afirmat prim-ministrul elen.

Klaus Iohannis s-a arătat împotriva unui astfel de pașaport
„Nu consider că asta este o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare care este inacceptabil. Sunt de părere că trebuie să existe un certificat de vaccinare şi va exista şi la noi, dar el trebuie folosit pentru motive medicale.

Persoana care primeşte certificatul ştie când a primit prima doza şi a doua. Sunt date importante pentru medicii. Însă să folosim aceste certificate de vaccinare să împărţim populaţia în două: cei care au fost vaccinaţi şi cei care nu, nu mi se pare un lucru bun”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *