fbpx
MEDICAL

Anunț pentru toți cei vaccinați cu ACEST VACCIN! Boala pe care o poți face în urma vaccinului

covid vaccine HIV feature 800x417 1

Semnal de alarmă la nivel mondial. Administrația pentru alimente și medicamente a SUA (FDA) avertizează cu privire la efectele secundare ale vaccinului anti-covid produs de Johnson&Johnson. Potrivit sursei citate, trebuie adăugat un nou avertisment pe prospectul acestui ser.

Administrația pentru alimente și medicamente a SUA (FDA) trage semnalul de alarmă. Sursa citată vine cu informații de ultimă oră despre vaccinul anti-covid. Mai exact, FDA anunță că vrea să treacă ca avertisment în prospectul vaccinului Johnson & Johnson că serul poate crește riscul apariției unei afecțiuni neurologice rare.

Afecțiunea poartă numele de sindromul Guillain-Barré, potrivit New York Times. În ceea ce privește șansele de dezvoltarea ale unui acest tip de afecțiuni, acestea sunt scăzute, însă autoritățile de reglementare au constat că acestea par a fi de trei până la cinci ori mai mari în rândul beneficiarilor vaccinului Johnson & Johnson decât în ​​rândul populației din Statele Unite în general.

În același timp, oficialii federali mai precizează că aproximativ 100 de cazuri suspecte de boală Guillain-Barré au apărut în rândul persoanelor care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson.

De menționat este faptul că toate aceste cazuria u fost identificate printr-un sistem federal de monitorizare bazat pe pacienți și furnizorii de servicii medicale pentru a raporta efectele adverse ale vaccinurilor, însă rapoartele sunt considerate preliminare.

Informațiile preluate din bazele de date au indicat faptul că simptomele Guillain-Barré s-au dezvoltat în decurs de aproximativ trei săptămâni de la vaccinare. În același timp, majoritatea persoanelor care au dezvoltat afecțiunea se recuperează, iar experții încurajează oamenii să se vaccineze.

Europa va adăuga și ea noua avertizare pe prospect
Dr. Luciana Borio din partea FDA a oferit o serie de declarțaii în acest sens. El susține că decoperirea făcută nu este una surprinzătoare, însă beneficiile vaccinului continuă să depășsească riscurile.

„Nu este surprinzător să găsim aceste tipuri de evenimente adverse asociate cu vaccinarea. Datele colectate până acum de FDA au sugerat că beneficiile vaccinului continuă să depășească cu mult riscurile”, a spus acesta.

În acest context, FDA a concluzionat că beneficiile vaccinului în prevenirea bolilor severe sau a decesului cauzate de coronavirus depășesc cu mult riscul, dar intenționează să includă riscurile în prospect.

Amintim faptul că, în cursul zilei de marți, administrația Biden ar urma să anunțe noul avertisment. Totodată, autoritățile de reglementare europene ar putea lua în curând aceeași decizie.

Trebuie menționat faptul că până în prezent nu s-a găsit nicio legătură între sindromul Guillain-Barré și vaccinurile anti-COVID dezvoltate de Pfizer/BioNTech sau Moderna, care au bază tehnologia ARN mesager, ceilalți doi producători autorizați în SUA.

În ceea ce privește vaccinul Johnson&Johnson, în SUA, aproape 13 milioane de oameni au primit acest tip de vaccin. Între timp, studiile au demonstrat că doza unică de Johnson & Johnson protejează împotriva variantelor de virusuri mai contagioase, inclusiv tulpina Delta, și este eficientă în prevenirea unei forme severe a COVID.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.