Anunț pentru toată România! INCEPE VACCINAREA ANTI-COVID

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a făcut un anunț care vizează întreaga Românie. Conform celor spuse de Horaţiu Moldovan în data de 2 decembrie, acest lucru se va întâmpla peste câteva luni.

Horaţiu Moldovan a declarat că vaccinarea anti-COVID a întregii populaţii va începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2021 iar primii care vor fi vaccinaţi fiind lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc.

„România este o parte a acordurilor încheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare că acest vaccin trebuie să ajungă în ţările membre ale UE într-un mod etapizat. Toate statele vor primi în acelaşi timp tranşe. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc. Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile vor fi folosite la cel mai înalt grad de eficienţă şi siguranţă şi să respecte toate reglementările internaţionale.

Citiți și:  Gheorghe Piperea: Pentru vaccinul anti Covid-19 se utilizeaza CELULE CANCEROASE

Ministerul Sănătăţii are o strategie de vaccinare în România şi există etape prevăzute, precum şi o reţea de stocare şi distribuţie. Noul vaccin pe care îl vom aplica pentru SARS-CoV-2 necesită condiţii speciale de transport şi depozitare şi aceste lucruri vor fi, cu siguranţă, bine gestionate”, a afirmat, miercuri, Horaţiu Moldovan, în dezbaterea prilejuită de Ziua mondială SIDA şi intitulată „Programul de tratament HIV în al doilea val COVID”, a transmis secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Situaţia epidemiologică se degradează
Conform celor spuse de Horaţiu Moldovan, situaţia epidemiologică de la nivelul UE „se degradează de la zi la zi, populaţia fiind expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2, iar România se confruntă, la rândul ei, cu cifre îngrijorătoare şi autorităţile trebuie să se adapteze permanent la noi şi noi măsuri de gestionare a acestei situaţii aproape de catastrofă”.

Citiți și:  11 experți de top despre cum va lua sfârșit pandemia de Covid-19. Cele trei faze în care vom intra curând

Horaţiu Moldovan a explicat că la nivelul Ministerului Sănătăţii bătălia cu virusul se desfăşoară pe două fronturi: zona de prevenţie şi îngrijirea bolnavilor în secţiile spitaliceşti de boli infecţioase.

Dezbaterea „Programul de tratament HIV în al doilea val COVID” a fost organizată de Federaţia UNOPA, în parteneriat cu Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, Centrul Român HIV/SIDA şi Academia Europeană de HIV/SIDA.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile