Anunț pentru românii din Marea Britanie. Ce se întâmplă cu drepturile lor după Brexit

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări marți că cetățenii care se află în Marea Britanie vor avea drepturile garantate și după finalizarea Brexit-ului.

„Pentru românii care sunt astăzi în Marea Britanie, practic, drepturile lor sunt garantate, sunt prevederi în acord care le garantează drepturile. Pentru cetăţenii europeni care urmează să se ducă în Marea Britanie după realizarea Brexitului încă nu există o reglementare, ea va face obiectul discuţiilor ulterioare părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie. Deocamdată suntem în faza în care acordul este supus dezbaterii şi aprobării Parlamentului European, Parlamentului britanic”, a spus Orban într-o conferinţă de presă la Reprezentanţa permanentă a României pe lângă UE, potrivit Agerpres.

Citiți și:  VESTE GREA PENTRU ROMANI. SE DUBLEAZA TAXELE

El a adăugat că după ratificarea acordului vor fi demarate discuţii privitoare la acordurile ulterioare cu privire la relaţia dintre UE şi Marea Britanie, iar aceste acorduri vor cuprinde şi eventuale prevederi legate de cetăţenii europeni care ar urma să meargă în Marea Britanie.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

191 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile