ANUNT pentru cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca! Valeriu Gheorghiță tocmai a făcut anunțul: Ce se întâmplă cu rapelul

Veste proastă pentru cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca! Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV, a recunoscut că autoritățile nu au un Plan B cu privire la rapel, în cazul în care EMA suspendă vaccinul.

Veste proastă pentru cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca! Administrarea celei de-a doua doze se află sub semnul incertitudinii.

Valeriu Gheorghiță a recunoscut că în acest moment autoritățile de la București nu știu ce se va întâmpla cu rapelul, în cazul celor deja imunizați cu vaccinul produs de britanici, în condițiile în care Agenția Europeană a Medicamentului – EMA ar putea decide joi suspendarea acestuia.

Veste proastă pentru cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca! Rapelul, incert
În situația în care se va decide suspendarea vaccinării cu AstraZeneca, încă nu există o reglementare clară despre persoanele care au primit deja prima doză.

Citiți și:  Cercetatorii germani: Boala „VIPIT”, un tip de tromboză nemaintâlnit până acum, provocat de vaccinul AstraZeneca

”Se vor face precizări pentru a asigura schema de vaccinare”, precizează șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță.

Întrebat, marți, în conferință de presă, despre situația celor vaccinați cu prima doză a vaccinului de la compania AstraZeneca, în cazul în care se decide suspendarea folosirii acestui ser, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a spus că se vor face precizări pentru asigurarea schemei de vaccinare, însă deocamdată discuția este prematură, relatează Mediafax.

”Este o decizie medicală care sunt convins că o vom detalia mai mult în momentul în care Agenția de reglementare Europeană va recomanda acest lucru.

EMA vs. marile puteri europene
Categoric se vor face precizări și în acest sens de a asigura schema de vaccinare și beneficiile persoanelor care au făcut prima doză de la AstraZeneca, însă în acest moment sunt discuții premature, dar este categoric faptul că este nevoie de completarea schemei de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Citiți și:  ALERTA MEDICALA. AVERTISMENT de la Agenţia Europeană a Medicamentului: A doua doză de AstraZeneca NU trebuie administrată în caz de tromboză

Organizația Mondială a Sănătății recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca, deşi tot mai multe ţări au decis să suspende imunizările cu serul britanic.

De cealaltă parte, Germania, Franța, Italia, Danemarca, Suedia sau Spania se află printre țările care au anunțat deja că suspendă temporar administrarea vaccinului AstraZeneca, în condițiile în care au existat mai multe raportări legate de efectele adverse apărute după vaccinare.

Sursa: capital.ro

LASA UN COMENTARIU